Sporák

Paprikové tele

Slepici na paprice zná skoro každý. Jestli vám ale vadí tahat z omáčky maso na kosti a zacintat celý stůl, zkuste na paprice telecí. Kosti nemá, jí se pohodlně a chutná skvěle. Kdo jednou zkusil, ke slepici se už nevrátí. My se teda už nevrátíme určitě.
AddThis

Máma Iva Máma Iva

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

Co potřebujete

1 kg telecí plece


lžíci oleje


20 dkg másla


dvě cibule


30 dkg slaniny


dvě lžíce sladké papriky


sůl, pepř


litr a půl vývaru


nové koření, pepř, bobkový list


250 ml smetany


jíšku

2014_01-Německo_Sporák_Paprikove-tele

JE TO MASO

Telecí očistíme od blan a nakrájíme na kostky. Na pánvi si z jedné cibule, másla a mouky připravíme jíšku. Kolik másla, tolik mouky. Do hrnce dáme olej a máslo a orestujeme na něm cibuli a slaninu. Slanina by měla být trochu do křupava a cibule musí zesklovatět. Přidáme maso a restujeme.

2014_01-Německo_Sporák_Paprikove-tele

BACHA NA PAPRIKU

Jakmile maso pustí šťávu a ta se trochu odpaří, přidáme sladkou, nejlépe maďarskou papriku. Krátce orestujeme, ale jenom chvíli, aby paprika nezhořkla. Musí zůstat červená. Zalijeme vývarem, přidáme deset kuliček nového koření, o něco víc kuliček černého pepře a tři bobkové listy a dusíme, dokud maso nezměkne.

2014_01-Německo_Sporák_Paprikove-tele

Smetana

Jakmile je maso OK, přidáme smetanu a jíšku (můžeme taky zaprášit hladkou moukou, ale jíška je voňavější). Asi patnáct minut ještě povaříme, aby omáčka zhoustla a mouka se celá rozpustila. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíkem, rýží nebo noky.


*TIP

Chuť jídla hodně ovlivní slanina. Měla by být dobře vyuzená, měla by vonět a neměla by být plná vody. Ideální je rovnou od dobrého řezníka. 

AddThis
0 comments

Fenomén

Češi chodí na kapely, které už znají...

Jsou tři věci, které se v České republice musí stát každý rok – zvýší se státní dluh, Lucie Bílá vyhraje Slavíka a s velkou slávou přijedou koncertovat Kosheen.

Remix

Kdyby ti tak pámbů roztrh...

Doporučujeme, co jsme sami prubli a dostalo nás do kolen. Anebo čemu věříme, že se povede a dostane do kolen vás. Kašleme na novinky z posledního týdne, tohle prostě bude stát za to pořád.

Podobné články: Sporák

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.
COOKIES
Google+