Sporák

Paprikové tele

Slepici na paprice zná skoro každý. Jestli vám ale vadí tahat z omáčky maso na kosti a zacintat celý stůl, zkuste na paprice telecí. Kosti nemá, jí se pohodlně a chutná skvěle. Kdo jednou zkusil, ke slepici se už nevrátí. My se teda už nevrátíme určitě.
AddThis

Máma Iva Máma Iva

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

Co potřebujete

1 kg telecí plece


lžíci oleje


20 dkg másla


dvě cibule


30 dkg slaniny


dvě lžíce sladké papriky


sůl, pepř


litr a půl vývaru


nové koření, pepř, bobkový list


250 ml smetany


jíšku

2014_01-Německo_Sporák_Paprikove-tele

JE TO MASO

Telecí očistíme od blan a nakrájíme na kostky. Na pánvi si z jedné cibule, másla a mouky připravíme jíšku. Kolik másla, tolik mouky. Do hrnce dáme olej a máslo a orestujeme na něm cibuli a slaninu. Slanina by měla být trochu do křupava a cibule musí zesklovatět. Přidáme maso a restujeme.

2014_01-Německo_Sporák_Paprikove-tele

BACHA NA PAPRIKU

Jakmile maso pustí šťávu a ta se trochu odpaří, přidáme sladkou, nejlépe maďarskou papriku. Krátce orestujeme, ale jenom chvíli, aby paprika nezhořkla. Musí zůstat červená. Zalijeme vývarem, přidáme deset kuliček nového koření, o něco víc kuliček černého pepře a tři bobkové listy a dusíme, dokud maso nezměkne.

2014_01-Německo_Sporák_Paprikove-tele

Smetana

Jakmile je maso OK, přidáme smetanu a jíšku (můžeme taky zaprášit hladkou moukou, ale jíška je voňavější). Asi patnáct minut ještě povaříme, aby omáčka zhoustla a mouka se celá rozpustila. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s knedlíkem, rýží nebo noky.


*TIP

Chuť jídla hodně ovlivní slanina. Měla by být dobře vyuzená, měla by vonět a neměla by být plná vody. Ideální je rovnou od dobrého řezníka. 

AddThis
0 comments

Fenomén

Češi chodí na kapely, které už znají...

Jsou tři věci, které se v České republice musí stát každý rok – zvýší se státní dluh, Lucie Bílá vyhraje Slavíka a s velkou slávou přijedou koncertovat Kosheen.

Remix

Kdyby ti tak pámbů roztrh...

Doporučujeme, co jsme sami prubli a dostalo nás do kolen. Anebo čemu věříme, že se povede a dostane do kolen vás. Kašleme na novinky z posledního týdne, tohle prostě bude stát za to pořád.

Podobné články: Sporák

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.

2017 | 4 | Soumrak missek

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.
COOKIES
Google+