Sporák

Když salát, tak ze svíčkové

Jasně, můžete si udělat salát z pár listů něčeho nebo z rajčete a okurky, ale to nebude žádná paráda. Jestli má být salát co k čemu, musí v něm být něco navrch. Třeba steak. Nejste přece králíci.
AddThis

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

Co potřebujete

15 dkg pravé svíčkové


sůl, pepř


směs koření dle libosti (my použili rozmarýn)


2 hrsti směsi natrhaných salátů (lollo rosso, lollo bianco, rukola, ledový, římský, polníček atd.)


olivový olej


parmezán


citron

2014_05-Matky-Sporak_Kdyz-salat-tak-ze-svickove_A2

Kvalita

Základem salátu je kvalita. Používáte tu jen pár ingrediencí, tak nešetřete. Svíčková musí být pravá, salát by měl být dokonale čerstvý, parmezán si kupte originální a olivový olej ten nejlepší (skočte si do nějaké té italské prodejny, už jich je v Česku celkem hojně). Vyberte si i kvalitní sůl a pepř použijte jen čerstvě mletý (jestli nemáte mlýnek, roztlučte kuličky pepře v utěrce nebo hmoždíři). Pak teprve propadnete kouzlu salátu. Kdo by ostatně chtěl chroupat blátivý nahnilý salát postrouhaný eidamem a zalitý olejem ze zbytků olivových pecek.

2014_05-Matky-Sporak_Kdyz-salat-tak-ze-svickove_A4

Grilovačka

Ale dost kázání, teď už to půjde rychle. Náš salát je hotový opravdu za chvilku. Vemte steak svíčkové, potřete ho lehce olejem a dejte na gril nebo grilovací pánev. A grilujte tak, jak máte steak rádi. My si ho udělali na medium. Jakmile je maso hotové, obalte ho v koření, my jsme si nasekali trochu rozmarýnu. A nakrájejte na tenké plátky. 

2014_05-Matky-Sporak_Kdyz-salat-tak-ze-svickove_A3

Aranžování

Salát mezitím zakápněte olejem, promíchejte, nejlépe rukama. Každý lístek salátu musí být v oleji obalený, stačí lehce, ale přece. Pamatujte, že byste si lístky měli natrhat na sousta, která pohodlně sníte. Jinak budete mít olej až za ušima. Salát dejte na talíř. Pak na něj navršte maso, postrouhejte parmezánem, trochu zakápněte citronem. Nakonec použijte kvalitní sůl a čerstvě mletý pepř. Salát budiž pochválen. 

AddThis
1 comments
RobertSalat
RobertSalat

"Salát budiž pochválen" - to se mi líbí

Fenomén

Konec dobrý, všechno špatně

Důvodů, proč se do kin často dostane jiná verze filmu než zamýšlel režisér, je spousta. Může jít o vystřižení mládeži nevhodných scén, cenzorské zásahy, změny navržené testovacím publikem nebo si producent prostě postaví hlavu a řekne, že jeho vize bijáku je prostě hezčí.

Remix

Barcelonské jaro

Auto se skvělým zvukem, fesťák u moře i Australan, co dělá kravál na Islandu. To vše najdete v kulturním věstníku Čilichili.

Podobné články: Sporák

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.
COOKIES
Google+