Sporák

Když nemáte limety…tak nic

Většina z nás zná limetky leda z mojita. Nebo ze slavného Babicova: „Když nemáte limety, tak tam dejte citron.“ Na to zapomeňte. Z limetek se dá udělat super dezert, který je lehký, osvěžující a ne moc sladký. Hotový je za pár minut. Akorát ho od vás už budou všichni chtít zas a znova. Naštěstí je tak snadný, že jim to klidně splníte.
AddThis

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

Co potřebujete

5 limetek


500 g zakysané smetany


2 lžíce šlehačky


2 lžíce cukru moučka


2 balení cukrářských piškotů


jablečný džus

2014_06-Latinos-Sporak-Kdyz-nemate-limety-tak-nic

LIMETKY

Kůru z jedné limetky nastrouhejte. Dejte stranou. Z ostatních 4 limetek vymačkejte šťávu. Nalijte ji do mísy a přidejte zakysanou smetanu, šlehačku a cukr. Vzniklou směs pořádně zamíchejte, klidně metličkou vyšlehejte.

2014_06-Latinos-Sporak-Kdyz-nemate-limety-tak-nic

PIŠKOTY

Cukrářské piškoty namáčejte z obou stran v jablečném džusu. Do formy, třeba na biskupský chlebíček, je pokládejte těsně vedle sebe. Jakmile máte dole ve formě jednu celou vrstvu, pokryjte ji částí limetkové směsi. A tak pořád dokola – piškoty, směs, piškoty, směs. Vyjde vám to tak na tři patra a končit musíte směsí, ne piškoty. Na poslední vrstvu směsi nasypte kůru z limetky.

2014_06-Latinos-Sporak-Kdyz-nemate-limety-tak-nic

CHLAZENÍ 

Hotový dezert strčte přes noc do lednice. Chutě se krásně propojí a piškoty změknou. Pak už jen stačí každou porci na talířku ozdobit kolečkem limetky, hodně tenkým, a lístkem máty. Na letní neděli ideál.

AddThis
0 comments

Fenomén

Když nechcete furt to samý

Máte pocit, že dramaturgové letních hudebních festivalů sází jen na osvědčená jména a málokdy nás opravdu překvapí? Prošli jsme zveřejněné programy a objevili pro vás osm neokoukaných kapel a interpretů, kteří letos v létě stojí za objevení.

Remix

Bez dud

Nová deska od Black Keys, Vobezdud, Aj Wej-Wej v Berlíně i festival huzdby ze všech koutů světa od ledového severu až po africký cirkus. To vše v červnovém přehledu Čilichili.

Podobné články: Sporák

2017 | 4 | Soumrak missek

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.

2017 | 3 | e-Bitka

Máma mele králíka

„Zase králíka, každý den máme králíka,“ zní hláška ze Slunce, seno, jahody a možná si to říká každý, kdo měl babičku s králíkárnou. Ta ho ale nepřipravovala po našem: pěkně vymletého a vymaštěného. Po takovém se zapráší dřív, než stačíte říct „máma mele maso“.

2017 | 2 | Tohle budeš nosit za rok

Mákněte na šiškách

Sedíte si takhle doma, lednice vyjedená, ve spíži jen pár brambor, venku mráz, že byste tam ani psa nevyhnali, a o vás se pokouší dotěrná chuť na sladké. I na tyhle nepříjemné chvilky máme s naší Ivou páku – poctivé šišky s mákem, takové ty, co nám dělávaly babičky.
COOKIES
Google+