Sporák

Když nemáte limety…tak nic

Většina z nás zná limetky leda z mojita. Nebo ze slavného Babicova: „Když nemáte limety, tak tam dejte citron.“ Na to zapomeňte. Z limetek se dá udělat super dezert, který je lehký, osvěžující a ne moc sladký. Hotový je za pár minut. Akorát ho od vás už budou všichni chtít zas a znova. Naštěstí je tak snadný, že jim to klidně splníte.
AddThis

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

Co potřebujete

5 limetek


500 g zakysané smetany


2 lžíce šlehačky


2 lžíce cukru moučka


2 balení cukrářských piškotů


jablečný džus

2014_06-Latinos-Sporak-Kdyz-nemate-limety-tak-nic

LIMETKY

Kůru z jedné limetky nastrouhejte. Dejte stranou. Z ostatních 4 limetek vymačkejte šťávu. Nalijte ji do mísy a přidejte zakysanou smetanu, šlehačku a cukr. Vzniklou směs pořádně zamíchejte, klidně metličkou vyšlehejte.

2014_06-Latinos-Sporak-Kdyz-nemate-limety-tak-nic

PIŠKOTY

Cukrářské piškoty namáčejte z obou stran v jablečném džusu. Do formy, třeba na biskupský chlebíček, je pokládejte těsně vedle sebe. Jakmile máte dole ve formě jednu celou vrstvu, pokryjte ji částí limetkové směsi. A tak pořád dokola – piškoty, směs, piškoty, směs. Vyjde vám to tak na tři patra a končit musíte směsí, ne piškoty. Na poslední vrstvu směsi nasypte kůru z limetky.

2014_06-Latinos-Sporak-Kdyz-nemate-limety-tak-nic

CHLAZENÍ 

Hotový dezert strčte přes noc do lednice. Chutě se krásně propojí a piškoty změknou. Pak už jen stačí každou porci na talířku ozdobit kolečkem limetky, hodně tenkým, a lístkem máty. Na letní neděli ideál.

AddThis
0 comments

Fenomén

Když nechcete furt to samý

Máte pocit, že dramaturgové letních hudebních festivalů sází jen na osvědčená jména a málokdy nás opravdu překvapí? Prošli jsme zveřejněné programy a objevili pro vás osm neokoukaných kapel a interpretů, kteří letos v létě stojí za objevení.

Remix

Bez dud

Nová deska od Black Keys, Vobezdud, Aj Wej-Wej v Berlíně i festival huzdby ze všech koutů světa od ledového severu až po africký cirkus. To vše v červnovém přehledu Čilichili.

Podobné články: Sporák

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.
COOKIES
Google+