Sporák

Dlabejte na dlabání

Takových dýní, co se zbůhdarma zničí kvůli nějakému podzimnímu strašení. Dlabejte na to a dýně si užijte na talíři, tam jsou totiž nejlepší. Takže jestli vám po Halloweenu zbyla ještě nějaká ta dýně, ze které jste neudělali smějící se bestii, udělejte polívku. Uvidíte, že ji budete vařit znova a znova, až do jara. Dýně totiž vydrží dlouho.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

800 g telecího plecka


1 dýni hokkaido


1 dýni muškátovou nebo máslovou


olivový olej


2–3 šalotky


2 lžíce másla


litr zeleninového nebo jiného vývaru


smetanu ke šlehání


zakysanou smetanu


sůl, pepř


dýňový olej a dýňová semínka na zdobení

2015-11-Byznys_s_dudlikem-Sporak-Dlabejte_na_dlabani-2A

• PEČEME 

Obě dýně rozkrájejte na měsíčky, vložte do pekáče, pokapejte olivovým olejem a pečte na 170 °C asi dvacet minut. Nechejte vychladnout, a pak z dýně sloupněte slupku a vydlabejte pecky. Ty si dejte stranou a opražte je a osolte. Upečenou dužinu rozmixujte.
 
2015-11-Byznys_s_dudlikem-Sporak-Dlabejte_na_dlabani-3A

•• VAŘÍME

Na másle v hrnci zpěňte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte dýni a zalijte vývarem. Teď už jenom 15 minut vařit a jdeme do finále.
 
2015-11-Byznys_s_dudlikem-Sporak-Dlabejte_na_dlabani-4A

••• ZDOBÍME

Jakmile je polévka uvařená, můžete ji zahustit smetanou ke šlehání podle libosti, ale nemusíte to s ní přehánět. Osolíte, opepříte a je to. Na talíři můžete ještě ozdobit lžící zakysané smetany, pár kapkami dýňového oleje a opraženými dýňovými semínky. 

 

 

 

 

AddThis
0 comments

Fenomén

Jak z tohohle mohl vzniknout hit?

Většina hitů vzniká jak na běžícím pásu podle předem narýsovaných mustrů. Občas se ale prosadí výjimka v podobě songu, který naopak vznikne náhodou. Třeba Yesterday, jehož melodie prý McCartneymu zněla v hlavě, když se probouzel s kocovinou a chutí na míchaná vajíčka (provizorní jméno nesmrtelného cajdáku bylo opravdu Scrambled Eggs).

Remix

Slepá bába v mobilu

Plastici obalení v krautrocku, psychedelický ohňostroj v Akropoli, vytuněná hra na slepou bábu do mobilu a koncert s Frigem na mašině. Kultura ke konzumu na konec roku.

Podobné články: Sporák

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.
COOKIES
Google+