Sporák

Dlabejte na dlabání

Takových dýní, co se zbůhdarma zničí kvůli nějakému podzimnímu strašení. Dlabejte na to a dýně si užijte na talíři, tam jsou totiž nejlepší. Takže jestli vám po Halloweenu zbyla ještě nějaká ta dýně, ze které jste neudělali smějící se bestii, udělejte polívku. Uvidíte, že ji budete vařit znova a znova, až do jara. Dýně totiž vydrží dlouho.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

800 g telecího plecka


1 dýni hokkaido


1 dýni muškátovou nebo máslovou


olivový olej


2–3 šalotky


2 lžíce másla


litr zeleninového nebo jiného vývaru


smetanu ke šlehání


zakysanou smetanu


sůl, pepř


dýňový olej a dýňová semínka na zdobení

2015-11-Byznys_s_dudlikem-Sporak-Dlabejte_na_dlabani-2A

• PEČEME 

Obě dýně rozkrájejte na měsíčky, vložte do pekáče, pokapejte olivovým olejem a pečte na 170 °C asi dvacet minut. Nechejte vychladnout, a pak z dýně sloupněte slupku a vydlabejte pecky. Ty si dejte stranou a opražte je a osolte. Upečenou dužinu rozmixujte.
 
2015-11-Byznys_s_dudlikem-Sporak-Dlabejte_na_dlabani-3A

•• VAŘÍME

Na másle v hrnci zpěňte nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte dýni a zalijte vývarem. Teď už jenom 15 minut vařit a jdeme do finále.
 
2015-11-Byznys_s_dudlikem-Sporak-Dlabejte_na_dlabani-4A

••• ZDOBÍME

Jakmile je polévka uvařená, můžete ji zahustit smetanou ke šlehání podle libosti, ale nemusíte to s ní přehánět. Osolíte, opepříte a je to. Na talíři můžete ještě ozdobit lžící zakysané smetany, pár kapkami dýňového oleje a opraženými dýňovými semínky. 

 

 

 

 

AddThis
0 comments

Fenomén

Jak z tohohle mohl vzniknout hit?

Většina hitů vzniká jak na běžícím pásu podle předem narýsovaných mustrů. Občas se ale prosadí výjimka v podobě songu, který naopak vznikne náhodou. Třeba Yesterday, jehož melodie prý McCartneymu zněla v hlavě, když se probouzel s kocovinou a chutí na míchaná vajíčka (provizorní jméno nesmrtelného cajdáku bylo opravdu Scrambled Eggs).

Remix

Slepá bába v mobilu

Plastici obalení v krautrocku, psychedelický ohňostroj v Akropoli, vytuněná hra na slepou bábu do mobilu a koncert s Frigem na mašině. Kultura ke konzumu na konec roku.

Podobné články: Sporák

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.

2017 | 4 | Soumrak missek

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.

2017 | 3 | e-Bitka

Máma mele králíka

„Zase králíka, každý den máme králíka,“ zní hláška ze Slunce, seno, jahody a možná si to říká každý, kdo měl babičku s králíkárnou. Ta ho ale nepřipravovala po našem: pěkně vymletého a vymaštěného. Po takovém se zapráší dřív, než stačíte říct „máma mele maso“.
COOKIES
Google+