Sporák

Čí só tvargle?

Byli jste někdy v Lošticích na Hané? Ano, to je to místo, odkud jsou „olomoucké“ syrečky. V místní hospodě a cukrárně si můžete dát tvargle, tvarůžky, syrečky na všechny způsoby. Klidně i jako dezert s borůvkami. My jsme je klasicky osmažili. Bašta.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

Co potřebujete

pravé olomoucké syrečky
(3 ks pro každého strávníka)


několik plátků slaniny
(na každý tvarůžek dva plátky)


hladkou mouku


vajíčka


strouhanku


olej na smažení

2015_03-Magie_funguje-Sporak_Ci_so_tvargle_Nase_tvargle-02a

zabalte je  

Tvarůžky obalte ve dvou plátcích slaniny. Můžete i v šunce, jestli nechcete výsledek tak prorostlý. Tento obal udrží výsledek pěkně pohromadě a syrečky vám při smažení nevytečou. Ony by tedy možná nevytekly ani tak, ale sichr je sichr. 

2015_03-Magie_funguje-Sporak_Ci_so_tvargle_Nase_tvargle-03a

Obalte je

Teď syrečky klasicky obalte jako řízek v trojobalu – mouka, vajíčko, strouhanka. A šup s nimi na pánev a smažit. Nebo do friťáku. Není to dieta, ale pamatujte, že syreček sám o sobě žádné kalorie nemá. Slanina a to smažení už teda ano. 

 

2015_03-Magie_funguje-Sporak_Ci_so_tvargle_Nase_tvargle-04c

Vybalte je 

A teď to na své strávníky pěkně vybalte. Na talíř naložte dejme tomu nějaký jednoduchý salát – třeba pár listů ledového salátu, rukoly, nějaké rajče, lehká zálivka, pár kapek citronu a nahoru tři smažené tvargle. Budou zírat a hlavně si budou libovat. Můžete je ale podávat klidně s bramborem nebo s kaší. 


*TIP

Kupujte originální české, respektive hanácké tvargle. Jsou z netučného tvarohu, který zraje se solí. Pak se semele a vytvaruje do koleček a zase zraje. A zraje a zraje, až uzraje.

AddThis

Zoom

Velký test pro všechny kecky

Kecky jsou nejoblíbenější obuv na světě, jistě doma taky nějaké máte. Tak mrkněte na náš test a schválně, jestli jste keckový guru. Nebo kecková guru.

Remix

Staňte se fotonem a zvolte skřehotala roku

V březnu se nudit nebudete. Vložte kočku do přehrávače, přečtěte paměti Bruna z Hypnosu a zajděte na výstavu Rogera Ballena. A nebo zkuste naše další tipy!

Podobné články: Sporák

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.
COOKIES
Google+