Sporák

Pěkně naditá stehna

Velikonoce v kuchyni se za poslední roky dost proměnily. Dřív to byl jenom suchý beránek nebo mazanec, ale teď jim vládnou nádivky, mladá masa jako jehňata, kuřata, kůzlata a podobně. Rozhodně jsou poslední dobou Velikonoce víc masité. Takže jsme to spojili. Proč péct extra maso a extra nádivku, když to jde dohromady.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

Co potřebujete

3 větší kuřecí stehna


3 housky


trochu mléka


3 vajíčka


citrónovou kůru


hrst nakrájené šunky nebo slaniny


muškátový oříšek


hrst nakrájených mandlí


hrst nakrájené zelené petrželky nebo kopřiv


sůl a pepř


3 lžíce másla


2015-04-Zklidni_hormon-Sporak_Pekne_nadita_stehna-02A
• Vykostit 

Kuřecí stehna ze všeho nejdřív vykostíme. Nebojte se, pokud jste nikdy nic takového nedělali, je to v zásadě hračka. Ostrým nožem se dostaňte co nejblíže kosti a opatrně ji z masa vykrojte. Pozor, abyste neprožílzi maso skrz, blbě by se vám pak do něj balila nádivka. Vykostěná stehna jemně naklepejte, stačí hřbetem ruky, a osolte a opepřete.


 

2015-04-Zklidni_hormon-Sporak_Pekne_nadita_stehna-03A
•• Smíchat 

Housky nakrájejte na malé kostičky a pokropte trochou mléka. Z bílků ušlehejte sníh. Na housky vyklepněte žloutky a přidejte ostatní ingredience. Tedy nastrouhanou citrónovou kůru, hrst šunky nebo slaniny, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, hrst nasekaných mandlí a petržele nebo kopřiv. Promíchejte a pak opatrně vmíchejte bílkový sníh. Osolte a opepřete.


 

2015-04-Zklidni_hormon-Sporak_Pekne_nadita_stehna-04A
••• Nacpat 

Teď už jenom rozdělte nádivku na stehna a zabalte je do úhledných balíčků. Stačí v zásadě stehna přeložit, aby nádivka nepadala ven. Položte stehna na plech spojem dolů a polijte je rozpuštěným máslem. Pečte hodinu v troubě rozehřáté na 170 ºC. Ideální s bramborovou kaší.

AddThis
0 comments

Ža Čarou

54 názvů pražského krtka in ingliš

Mluvit anglicky v Praze, to může být setsakra zatrápená bolest. A jelikož je transkripce nejednotná mrcha, máme pro expaty zastávky krtka plné známých slovíček. Aby jim to šlo alespoň trochu přes pysky, když už budou po té naší matičce stověžaté bloumat. Anglisti, překladatelé a jiní angličtí experti ať nás berou s res-ehr-woe, díky.

Remix

E. T. Blues na krásném modrém elektru

Fésťák ve městě hořčice, bluesový mimozemšťan, divadlo s šatnou na odkládání dětí nebo zachránci jazzu v Čilichili dubnovém Konzumu.

Podobné články: Sporák

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.
COOKIES
Google+