Sporák

Jabko knedlo posypko

Jaké ovocné knedlíky normálně baštíte? Švestkové, jahodové, meruňkové... Ale co když touhle dobou už máte ve sklepě leda tak pár jablek? Tak si udělejte knedlíky jablkové. Zimní dezert jako dělaný a kdo by se furt ládoval štrúdlem.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

350 g vařených brambor


200 g tvarohu


1 vajíčko


350 g hrubé mouky


sůl


1 vanilkový cukr


½ kila jablek


200 g másla


100 g cukru krystal


1 lžíce vody


1 lžička skořice


3 lžíce strouhanky


2 lžíce cukru krystal


oříšky

2016_01-Narod_v_akci-Sporak-Jabko_knedle_posypko-2A

VAŘTE TĚSTO

Uvařené brambory nastrouhejte, prolisujte a přidejte k nim tvaroh, vajíčko, špetku soli a půl vanilkového cukru. Zpracujte a přidejte hrubou mouku. Umíchejte těsto, vyválejte a vykrojte kolečka na knedlíky, například hrnečkem.

2016_01-Narod_v_akci-Sporak-Jabko_knedle_posypko-3A

NAPLŇTE

Jablka oloupejte, nakrájejte na plátky a dejte stranou. V pánvi si připravte karamel. Společně rozpusťte 100 gramů másla a 100 gramů cukru, do karamelu přidejte jablka a poduste. Pak malinko podlijte vodou, přidejte ještě kousek másla a posypte skořicí. Směs nechejte chvíli vydechnout. Mezitím dejte vařit hrnec vody a osolte ji.

POSYPTE

Naplňte knedlíky jablečnou náplní a vařte v osolené vodě 10–12 minut. Připravte si posypku – smíchejte do zlatova opraženou strouhanku, druhou půlku vanilkového cukru, cukr krystal a nadrcené oříšky. Touto posypkou pak knedlíky posypte. Od toho je to ostatně posypka, že. 


* TIP

Těsto nechejte před válením 15 minut odležet a při válení ho poprašte hladkou moukou.

AddThis
0 comments

Zoom

Městské legendy, které se opravdu staly

Urban legends jsou takové ty příběhy, které se stávají kamarádovi bratrance vašeho kamaráda. Jezdí v nich černé sanitky a v tobogánech jsou nastražené žiletky. Problém je, že některé ty věci se skutečně staly…

Remix

Jak zachránit svět, verze milión

Nejoriginálnější bar v Česku, erotické svazování provazy, koncert Slipknotů a další kulturní pecky podle lednového výběru Čilichili.

Podobné články: Sporák

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.
COOKIES
Google+