Sporák

Vybublaná jablka

Čas lesních malin a dalšího sezonního ovoce skončil. Už už byste se loučili i s bublaninami. Těm ale ještě neodzvonilo. Naopak, tuhle buchtu si můžete upéct i během podzimního nečasu. Stačí sáhnout do špajzky pro pár jablek a máte zaděláno na rychlý dezert.
AddThis
 
010_16-CILICHILI-Instantni_strach-Sporak-Vybublana_jablka-2A
• Zadělat  
Vejce našlehejte s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Čím déle směs mixujete, tím je hustější a vláčnější. Přidejte hladkou a polohrubou mouku, do které ještě předtím vmíchejte prášek do pečiva. Rozehřejte máslo, nechte ho vychladnout a s trochou oleje jej vmíchejte do těsta. Nakonec přidejte trochu smetany. 
 
010_16-CILICHILI-Instantni_strach-Sporak-Vybublana_jablka-3A
••Vylít 
Zatímco bude těsto odpočívat, vymažte plech a vysypte polohrubou moukou. Nastrouhejte jablka na plátky a obalte v moučkovém cukru. Pak vylijte těsto na připravený plech a naskládejte na něj jablka. 
 
010_16-CILICHILI-Instantni_strach-Sporak-Vybublana_jablka-4A
••• Upéct
Těsto s jablky nakonec posypte vanilkovým cukrem a podle chuti třeba i skořicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 15 až 20 minut na 180 °C. Vybublanou a dozlatova upečenou nádheru vyndejte z trouby, nechte vychladnout a pusťte se do ní.
 

* Pokud to máte rádi šťavnaté, jablka nakrájejte na větší kousky. Nebo můžete přidat jedno navíc. Uvidíte, jak si pak všichni budou mlaskat!

 

 

 

 

 

 

 

 

AddThis
0 comments

Fenomén

Jak taky mohly vypadat kultovní filmy

Práce filmového scenáristy je nevděčná, zdlouhavá a plná nekonečného přepisování. Než se jeho vize zhmotní na plátně, nezbude z její první verze častokrát skoro nic. Občas to ovšem není na škodu.

Remix

Tanec i doják

Devadesátková nerdovina v telefonu, Nick Cave nebo třeba bar s holičem. Věci, které jsme objevili a které stojí za to vidět, najdete v říjnovém Čili.

Podobné články: Sporák

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.
COOKIES
Google+