Sporák

Vybublaná jablka

Čas lesních malin a dalšího sezonního ovoce skončil. Už už byste se loučili i s bublaninami. Těm ale ještě neodzvonilo. Naopak, tuhle buchtu si můžete upéct i během podzimního nečasu. Stačí sáhnout do špajzky pro pár jablek a máte zaděláno na rychlý dezert.
AddThis
 
010_16-CILICHILI-Instantni_strach-Sporak-Vybublana_jablka-2A
• Zadělat  
Vejce našlehejte s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Čím déle směs mixujete, tím je hustější a vláčnější. Přidejte hladkou a polohrubou mouku, do které ještě předtím vmíchejte prášek do pečiva. Rozehřejte máslo, nechte ho vychladnout a s trochou oleje jej vmíchejte do těsta. Nakonec přidejte trochu smetany. 
 
010_16-CILICHILI-Instantni_strach-Sporak-Vybublana_jablka-3A
••Vylít 
Zatímco bude těsto odpočívat, vymažte plech a vysypte polohrubou moukou. Nastrouhejte jablka na plátky a obalte v moučkovém cukru. Pak vylijte těsto na připravený plech a naskládejte na něj jablka. 
 
010_16-CILICHILI-Instantni_strach-Sporak-Vybublana_jablka-4A
••• Upéct
Těsto s jablky nakonec posypte vanilkovým cukrem a podle chuti třeba i skořicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte zhruba 15 až 20 minut na 180 °C. Vybublanou a dozlatova upečenou nádheru vyndejte z trouby, nechte vychladnout a pusťte se do ní.
 

* Pokud to máte rádi šťavnaté, jablka nakrájejte na větší kousky. Nebo můžete přidat jedno navíc. Uvidíte, jak si pak všichni budou mlaskat!

 

 

 

 

 

 

 

 

AddThis
0 comments

Fenomén

Jak taky mohly vypadat kultovní filmy

Práce filmového scenáristy je nevděčná, zdlouhavá a plná nekonečného přepisování. Než se jeho vize zhmotní na plátně, nezbude z její první verze častokrát skoro nic. Občas to ovšem není na škodu.

Remix

Tanec i doják

Devadesátková nerdovina v telefonu, Nick Cave nebo třeba bar s holičem. Věci, které jsme objevili a které stojí za to vidět, najdete v říjnovém Čili.

Podobné články: Sporák

2018 | 2 | Mohykáni silnic

Filipínská vejce

Naše hostitelka Kamille je na rozdíl od svých masožravých krajanů z Filipín vegetariánka. Ale problém to nebyl. Připravila nám tradiční filipínský oběd složený ze dvou specialit. Až tortang talong a ginisang ampalayu sami ochutnáte, jistě uznáte, že to nejsou jenom vajíčka ve dvou podobách, ale důležitou roli hraje i lilek, zázvor a další skvělé chutě a vůně.

2018 | 1 | Spolubydlící

Turek chytá lilky

Spousta lidí si pod pojmem turecké speciality představí akorát kebab a turecký med. Přitom je kuchyně z Blízkého východu pestřejší než anatolský koberec. S Turkem Bedirem jsme se chvíli vyžívali v lilku. A co nám z toho vyšlo? Turecká kuchyně je jednoduchá, lahodná a dobře stravitelná – vyzkoušejte sami.

2017 | 11 | Hééérci, lidé mnoha tváří

Svatomartinská divočina

Nadívané kejháky, kaldoun, husí jatýrka… Zkrátka husy, kam se poslední dva měsíce v roce podíváte. Co takhle protentokrát nechat opeřence hospodám a připravit svým hostům doma prvotřídní zvěřinu? Je to jednodušší, než se zdá, jen pozor, ať to svatomartinské nevypijete ještě před podléváním!
COOKIES
Google+