Sporák

Cuketo-zelo

Někomu už čerstvě naložené zelí smrdí ve sklepě, jiní ho fasují od babiček nebo ze supermarketů. Stačí si jen vybrat, jestli si ho dáte s husou, nebo kachnou. My jsme se tentokrát rozhodli pár kejháků ušetřit a připravit si ho v tak trochu zdravějším stylu. S cuketovými plackami přijde k chuti v každém počasí – v zimě hřeje, v teple chutná!
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

Co potřebujete na placky

2 střední cukety


120 g slaniny nebo šunky


sůl, pepř


2 stroužky česneku


hrnek hladké mouky


2 vejce


mléko, olej

 

Co potřebujete na zelí

1 cibuli


50 g másla


2 sklenice zelí


1 lžíci cukru


mouku na zaprášení


sůl, pepř

011_16-CILICHILI-Remeslnik_nova_slechta-Sporak-Cuketo_zelo_2A

Ostrouháme, vysmažíme

Cukety si nastrouháme nahrubo, přidáme slaninu nebo šunku nakrájenou na kostičky, osolíme, opepříme, přisypeme hladkou mouku a dochutíme vylisovaným česnekem. Nakonec přidáme vejce, a abychom to měli vláčnější, tak i trochu mléka. Pořádně promícháme a uplácáme si placičky velikosti dlaně, které dozlatova smažíme na rozpáleném oleji.

011_16-CILICHILI-Remeslnik_nova_slechta-Sporak-Cuketo_zelo_3C

••Dozelíme

Na másle si dorůžova osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme cukr, aby nám zkaramelizoval. Přimícháme kysané zelí, dochutíme solí a pepřem a lehce podusíme. Nakonec zelí poprášíme moukou, aby se zatáhlo. Servírujeme na cukeťáky nebo vedle nich.
Pokud vám cuketové placky přijdou až moc chuťově výrazné, nebojte se k cuketě přistrouhat jednu bramboru. Výsledek je pak mnohem jemnější.
 
Pokud vám cuketové placky přijdou až moc chuťově výrazné, nebojte se k cuketě přistrouhat jednu bramboru. Výsledek je pak mnohem jemnější.
AddThis
0 comments

Fenomén

Všechna poprvé se snažím zapomenout

Když se díváte, jak Martin Janecký pracuje, pravděpodobně vám to vyrazí dech. Disciplínu, kterou ovládá, je obtížné jen tak potkat, natož popsat. Stručně řečeno dělá sochy z foukaného skla a své jedinečné umění vyučuje po celém světě. V létě. V zimě fouká na Aljašce.

Remix

Co nesmíte před Vánoci minout, jinak budete u štědrovečerní tabule za blbce

Věci, které jsme objevili a které stojí za to vidět, slyšet, přečíst, stáhnout nebo objet.

Podobné články: Sporák

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.

2017 | 4 | Soumrak missek

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.
COOKIES
Google+