Sporák

Ovčí rolování

Ovečky jsou roztomilé. Někdo je ale radši vidí na talíři. A jestli se chcete pomnít, rozhodně zkuste tenhle recept na ovčí rolování.
AddThis
2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-2A

KLEPEME

Maso očistěte, nařízněte tak, aby vytvořilo velký plát, naklepejte, prostě připravte na roládu. Jestli máte solidního řezníka, rád vám to sám připraví. Meruňky rozmixujte s piniovými oříšky. Římský kmín nasucho orestujete na pánvi. Půl kmínu nasypte na maso, které také posolte a opepřete. Druhou půlku kmínu hoďte do nádivky. 

2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-3A
BALÍME

Na dno pekáče nebo do remosky dejte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Přidejte také zbylé meruňky, slaninu na kostičky a bylinky jako rozmarýn a tymián. Na maso položte prosciutto, máslo a posypte ho piniemi. Navršte na to nádivku a roládu zabalte. 

2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-4A
PEČEME

Svažte ji provázkem, aby držela tvar, a dejte péct do remosky nebo na pekáč na 30–45 minut podle toho, jak mladé jehněčí máte. Někdy to může zabrat i hodinku. Během pečení maso podlévejte bílým vínem, vývarem, případně máslem. 

AddThis
0 comments

Zoom

Nejstřeženější tajemství na světě

V době, kdy mají tajná společenství jako @#$!§ oficiální weby a lidé ochotně vylepují své nejniternější soukromí na internetové stránky (třeba @#$!§), by se mohlo zdát, že žádná tajemství neexistují. Pár výjimek se ale ještě najde. Možná…

Remix

Každá ulice má svůj příběh

Brněnský bar, zajímavá appka i ubytování na vodě - to jsou březnové tipy Čilichili na to, kam jít, co vidět a jak zabít volný čas.

Podobné články: Sporák

2018 | 1 | Spolubydlící

Turek chytá lilky

Spousta lidí si pod pojmem turecké speciality představí akorát kebab a turecký med. Přitom je kuchyně z Blízkého východu pestřejší než anatolský koberec. S Turkem Bedirem jsme se chvíli vyžívali v lilku. A co nám z toho vyšlo? Turecká kuchyně je jednoduchá, lahodná a dobře stravitelná – vyzkoušejte sami.

2017 | 11 | Hééérci, lidé mnoha tváří

Svatomartinská divočina

Nadívané kejháky, kaldoun, husí jatýrka… Zkrátka husy, kam se poslední dva měsíce v roce podíváte. Co takhle protentokrát nechat opeřence hospodám a připravit svým hostům doma prvotřídní zvěřinu? Je to jednodušší, než se zdá, jen pozor, ať to svatomartinské nevypijete ještě před podléváním!

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.
COOKIES
Google+