Sporák

Ovčí rolování

Ovečky jsou roztomilé. Někdo je ale radši vidí na talíři. A jestli se chcete pomnít, rozhodně zkuste tenhle recept na ovčí rolování.
AddThis
2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-2A

KLEPEME

Maso očistěte, nařízněte tak, aby vytvořilo velký plát, naklepejte, prostě připravte na roládu. Jestli máte solidního řezníka, rád vám to sám připraví. Meruňky rozmixujte s piniovými oříšky. Římský kmín nasucho orestujete na pánvi. Půl kmínu nasypte na maso, které také posolte a opepřete. Druhou půlku kmínu hoďte do nádivky. 

2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-3A
BALÍME

Na dno pekáče nebo do remosky dejte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Přidejte také zbylé meruňky, slaninu na kostičky a bylinky jako rozmarýn a tymián. Na maso položte prosciutto, máslo a posypte ho piniemi. Navršte na to nádivku a roládu zabalte. 

2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-4A
PEČEME

Svažte ji provázkem, aby držela tvar, a dejte péct do remosky nebo na pekáč na 30–45 minut podle toho, jak mladé jehněčí máte. Někdy to může zabrat i hodinku. Během pečení maso podlévejte bílým vínem, vývarem, případně máslem. 

AddThis
0 comments

Zoom

Nejstřeženější tajemství na světě

V době, kdy mají tajná společenství jako @#$!§ oficiální weby a lidé ochotně vylepují své nejniternější soukromí na internetové stránky (třeba @#$!§), by se mohlo zdát, že žádná tajemství neexistují. Pár výjimek se ale ještě najde. Možná…

Remix

Každá ulice má svůj příběh

Brněnský bar, zajímavá appka i ubytování na vodě - to jsou březnové tipy Čilichili na to, kam jít, co vidět a jak zabít volný čas.

Podobné články: Sporák

2018 | 7 | Chodiči

Uplácejte si tortilly

Tradiční mexická kuchyně je rychlá, úsporná (tedy používá minimum surovin), často bezlepková a nepohrdnou jí ani vegani. Pro mexické ingredience už navíc nemusíte chodit daleko, seženete je na internetu i ve větších sámoškách. My jsme byli nadšení z tzv. sopes, minitortillek se vším možným dobrým, které si náš hostitel Eduardo dělává k snídani. Mrkněte na jeho umění v kuchyni. Nebo kuchyni v umění? Eduardo je totiž umělec.

2018 | 6 | Kdo chce hasit, musí hořet

Ogórkowa sezóna

Žádné pirohy ani bigos… Když jsem se našeho polského hostitele ptala, co z jejich rodinné kuchařky nám uvaří, vytáhl z lednice sklenici okurek. Pokud prý chceme ochutnat něco, co se jí v mnoha polských domácnostech, ale není to tak světoznámé jako třeba žurek, pak je to jednoznačně „zupa“ z kvašáků. Polévky jsou v Polsku totiž hodně oblíbené – zasytí, vydrží a skoro nic nestojí. Pokud si ji tedy neuděláte stejně vydatnou, jak tomu bylo u nás.

2018 | 5 | Ti druzí

Tohle zelí je maso

Tentokrát jsme se nechali pozvat do česko-srbského ráje kulinářského umění. Láska k jídlu je u Rada a Tomáše vidět v každém koutě bytu. Dokonce i na záchodě. Tam si můžete číst recepty. Už jen sledovat tenhle pár vařit je zážitek. Hlad a chuť zabořit se vidličkou do srbské sarmy, zelných závitků s mletým masem, se zvyšuje s každým poodkrytím pokličky. Přípravu máte cobydup, na výsledek si ale chvíli musíte počkat – stojí to za to!
Google+