Sporák

Ovčí rolování

Ovečky jsou roztomilé. Někdo je ale radši vidí na talíři. A jestli se chcete pomnít, rozhodně zkuste tenhle recept na ovčí rolování.
AddThis
2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-2A

KLEPEME

Maso očistěte, nařízněte tak, aby vytvořilo velký plát, naklepejte, prostě připravte na roládu. Jestli máte solidního řezníka, rád vám to sám připraví. Meruňky rozmixujte s piniovými oříšky. Římský kmín nasucho orestujete na pánvi. Půl kmínu nasypte na maso, které také posolte a opepřete. Druhou půlku kmínu hoďte do nádivky. 

2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-3A
BALÍME

Na dno pekáče nebo do remosky dejte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Přidejte také zbylé meruňky, slaninu na kostičky a bylinky jako rozmarýn a tymián. Na maso položte prosciutto, máslo a posypte ho piniemi. Navršte na to nádivku a roládu zabalte. 

2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-4A
PEČEME

Svažte ji provázkem, aby držela tvar, a dejte péct do remosky nebo na pekáč na 30–45 minut podle toho, jak mladé jehněčí máte. Někdy to může zabrat i hodinku. Během pečení maso podlévejte bílým vínem, vývarem, případně máslem. 

AddThis
0 comments

Zoom

Nejstřeženější tajemství na světě

V době, kdy mají tajná společenství jako @#$!§ oficiální weby a lidé ochotně vylepují své nejniternější soukromí na internetové stránky (třeba @#$!§), by se mohlo zdát, že žádná tajemství neexistují. Pár výjimek se ale ještě najde. Možná…

Remix

Každá ulice má svůj příběh

Brněnský bar, zajímavá appka i ubytování na vodě - to jsou březnové tipy Čilichili na to, kam jít, co vidět a jak zabít volný čas.

Podobné články: Sporák

2017 | 3 | e-Bitka

Máma mele králíka

„Zase králíka, každý den máme králíka,“ zní hláška ze Slunce, seno, jahody a možná si to říká každý, kdo měl babičku s králíkárnou. Ta ho ale nepřipravovala po našem: pěkně vymletého a vymaštěného. Po takovém se zapráší dřív, než stačíte říct „máma mele maso“.

2017 | 2 | Tohle budeš nosit za rok

Mákněte na šiškách

Sedíte si takhle doma, lednice vyjedená, ve spíži jen pár brambor, venku mráz, že byste tam ani psa nevyhnali, a o vás se pokouší dotěrná chuť na sladké. I na tyhle nepříjemné chvilky máme s naší Ivou páku – poctivé šišky s mákem, takové ty, co nám dělávaly babičky.

2017 | 1 | PF 2007

Koňáček do ledvinek

Tohle je jedno z jídel, kterým u mnohých z nás zkazila pověst školní jídelna. Neprávem. Ledvinky jsou lahůdka, zvláště pak ty mladé telecí, které navíc máma Iva vylepšila kapkou koňaku.
COOKIES
Google+