Sporák

Ovčí rolování

Ovečky jsou roztomilé. Někdo je ale radši vidí na talíři. A jestli se chcete pomnít, rozhodně zkuste tenhle recept na ovčí rolování.
AddThis
2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-2A

KLEPEME

Maso očistěte, nařízněte tak, aby vytvořilo velký plát, naklepejte, prostě připravte na roládu. Jestli máte solidního řezníka, rád vám to sám připraví. Meruňky rozmixujte s piniovými oříšky. Římský kmín nasucho orestujete na pánvi. Půl kmínu nasypte na maso, které také posolte a opepřete. Druhou půlku kmínu hoďte do nádivky. 

2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-3A
BALÍME

Na dno pekáče nebo do remosky dejte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. Přidejte také zbylé meruňky, slaninu na kostičky a bylinky jako rozmarýn a tymián. Na maso položte prosciutto, máslo a posypte ho piniemi. Navršte na to nádivku a roládu zabalte. 

2016_03-Cili_Co_nam_dela_dobre-Sporak_Ovci_rolovani-4A
PEČEME

Svažte ji provázkem, aby držela tvar, a dejte péct do remosky nebo na pekáč na 30–45 minut podle toho, jak mladé jehněčí máte. Někdy to může zabrat i hodinku. Během pečení maso podlévejte bílým vínem, vývarem, případně máslem. 

AddThis
0 comments

Zoom

Nejstřeženější tajemství na světě

V době, kdy mají tajná společenství jako @#$!§ oficiální weby a lidé ochotně vylepují své nejniternější soukromí na internetové stránky (třeba @#$!§), by se mohlo zdát, že žádná tajemství neexistují. Pár výjimek se ale ještě najde. Možná…

Remix

Každá ulice má svůj příběh

Brněnský bar, zajímavá appka i ubytování na vodě - to jsou březnové tipy Čilichili na to, kam jít, co vidět a jak zabít volný čas.

Podobné články: Sporák

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.
COOKIES
Google+