Sporák

Rozviň zavináče

Chtělo by to něco k pivu, na chleba, něco do kysela, něco tradičního, ale přitom moderně, lehce a pěkně podaného. No tak přestaneme mudrovat, nebo tu za chvíli začneme mluvit o vychucení a o tom, že nás jídlo baví. Nic, dáme si pořádnou chlapskou klasiku z doby, kdy se o jídle planě nežvanilo. Salát z kyselých rybiček.
AddThis

2016_04-cilichili-ajtaci_nam_vladnou-sporak-rozvin_zavinace_2a

Oloupat

Ryby vyndejte z nálevu, zbavte je všech koření, cibulí, mrkví, párátek, prostě všeho, do čeho je výrobci zavinuli. A taky je zbavte kůže. Čisté maso nakrájejte na kostičky a dejte do misky. 


2016_04-cilichili-ajtaci_nam_vladnou-sporak-rozvin_zavinace_3a

Ochutit

Šalotky pokrájejte najemno, jablko na malé kostičky a přidejte k rybě. Zalijte smetanou a dolaďte solí, pepřem a nakrájenou jarní cibulkou, pažitkou nebo petrželkou. Uvidíte, jak vám bylinka, kterou přidáte, pokaždé trochu změní chuť výsledného salátu. 


2016_04-cilichili-ajtaci_nam_vladnou-sporak-rozvin_zavinace_4a

Ochutnat

Nakonec všechno promíchejte, a můžete servírovat s chlebem buď jako neotřelý předkrm, šviháckou chuťovku k pivu, nebo i jako zdravou večeři. Rozhodně zdravější než kupovaný rybí salát.


 

Co potřebujete

1 balení sleďů nebo zavináčů v kyselém nálevu


2 šalotky


½ jablka


1 kelímek zakysané smetany


sůl, pepř


petrželku, jarní cibulku nebo pažitku

AddThis
0 comments

Zoom

Opravník obecně oblíbených omylů

Když člověk zaslechne formulku „každej přece ví“, měl by zbystřit. Může se totiž stát, že se právě stal svědkem fenoménu stokrát opakovaného nesmyslu, který se stal pravdou. Od vydání Obrazového opravníku Ludvíka Součka uplynulo už skoro pětatřicet let. Je nejvyšší čas udělat ve studnici všelidové moudrosti zase trochu pořádek.

Remix

Na krásném elektronickém Dunaji

Dětská kniha naruby, punk ze sekáče, hustá mobilní hra a další věci, které jsme objevili a které stojí za to vidět, slyšet, přečíst, sníst, objevit, obléct nebo objet.

Podobné články: Sporák

2017 | 11 | Hééérci, lidé mnoha tváří

Svatomartinská divočina

Nadívané kejháky, kaldoun, husí jatýrka… Zkrátka husy, kam se poslední dva měsíce v roce podíváte. Co takhle protentokrát nechat opeřence hospodám a připravit svým hostům doma prvotřídní zvěřinu? Je to jednodušší, než se zdá, jen pozor, ať to svatomartinské nevypijete ještě před podléváním!

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.
COOKIES
Google+