Sporák

Rozviň zavináče

Chtělo by to něco k pivu, na chleba, něco do kysela, něco tradičního, ale přitom moderně, lehce a pěkně podaného. No tak přestaneme mudrovat, nebo tu za chvíli začneme mluvit o vychucení a o tom, že nás jídlo baví. Nic, dáme si pořádnou chlapskou klasiku z doby, kdy se o jídle planě nežvanilo. Salát z kyselých rybiček.
AddThis

2016_04-cilichili-ajtaci_nam_vladnou-sporak-rozvin_zavinace_2a

Oloupat

Ryby vyndejte z nálevu, zbavte je všech koření, cibulí, mrkví, párátek, prostě všeho, do čeho je výrobci zavinuli. A taky je zbavte kůže. Čisté maso nakrájejte na kostičky a dejte do misky. 


2016_04-cilichili-ajtaci_nam_vladnou-sporak-rozvin_zavinace_3a

Ochutit

Šalotky pokrájejte najemno, jablko na malé kostičky a přidejte k rybě. Zalijte smetanou a dolaďte solí, pepřem a nakrájenou jarní cibulkou, pažitkou nebo petrželkou. Uvidíte, jak vám bylinka, kterou přidáte, pokaždé trochu změní chuť výsledného salátu. 


2016_04-cilichili-ajtaci_nam_vladnou-sporak-rozvin_zavinace_4a

Ochutnat

Nakonec všechno promíchejte, a můžete servírovat s chlebem buď jako neotřelý předkrm, šviháckou chuťovku k pivu, nebo i jako zdravou večeři. Rozhodně zdravější než kupovaný rybí salát.


 

Co potřebujete

1 balení sleďů nebo zavináčů v kyselém nálevu


2 šalotky


½ jablka


1 kelímek zakysané smetany


sůl, pepř


petrželku, jarní cibulku nebo pažitku

AddThis
0 comments

Zoom

Opravník obecně oblíbených omylů

Když člověk zaslechne formulku „každej přece ví“, měl by zbystřit. Může se totiž stát, že se právě stal svědkem fenoménu stokrát opakovaného nesmyslu, který se stal pravdou. Od vydání Obrazového opravníku Ludvíka Součka uplynulo už skoro pětatřicet let. Je nejvyšší čas udělat ve studnici všelidové moudrosti zase trochu pořádek.

Remix

Na krásném elektronickém Dunaji

Dětská kniha naruby, punk ze sekáče, hustá mobilní hra a další věci, které jsme objevili a které stojí za to vidět, slyšet, přečíst, sníst, objevit, obléct nebo objet.

Podobné články: Sporák

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.

2017 | 4 | Soumrak missek

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.
COOKIES
Google+