Sporák

Když šunka vypění

Návštěva se rozseděla, povídá se, pije, veselí... chlebíčky došly, křupky taky, a co teď. Jestli jste tenhle moment předvídali a máte vše potřebné po ruce, máte vyhráno, protože šunkovou pěnu vyrobíte během chvíle. Navíc je tak skvělá, že ji hosté určitě budou mít za zlatý hřeb večera.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

300 g šunky v celku


250 g tvarohu


½ kelímku jogurtu


½ skleničky majonézy


1 kyselou okurku


1 cibuli


2 stroužky česneku


sůl, pepř

05-Lesk_a_bida_kulturaku-Cilichili-Sporak-Kdyz_sunka_vypeni-2A

Meleme

Šunku nakrájejte na špalíčky, které se vám budou dobře mlít, a prožeňte ji mlýnkem na maso. Můžete ji také nastrouhat na struhadle, ale půjde to o něco hůř. Pak přidejte nastrouhanou okurku, cibuli a rozetřený česnek. Nakonec do mísy vmíchejte tvaroh, jogurt a majonézu.

05-Lesk_a_bida_kulturaku-Cilichili-Sporak-Kdyz_sunka_vypeni-3A

Mícháme 

Všechno smíchejte. Můžete také všechny ingredience rozmixovat, pěna bude mít jemnější strukturu. Osolte a opepřete podle chuti a nakonec vmíchejte jarní cibulku nebo pažitku nakrájenou nadrobno. Namažte na pečivo a mějte se dobře.

05-Lesk_a_bida_kulturaku-Cilichili-Sporak-Kdyz_sunka_vypeni-4A

 

* Pokud byste chtěli pěnu ještě vláčnější, jemnější a nadýchanější, můžete do ní přidat trochu našlehané smetany. 
 

AddThis
0 comments

Fenomén

Napodobovat realitu je čím dál dražší

Production Designer bývá v závěrečných titulcích filmů a seriálů hodně vysoko. Málokdo ale ví, co dělá. Přitom by stačilo podívat se do kanclu k Ondřejovi Nekvasilovi. Všude nákresy a modely scén, dekorací a rekvizit od náklaďáku po snubní prsten. Bohužel se sem dostane málokdo, protože všechno tohle je tajné. Prozradit design nového dílu Underworldu před premiérou by byl průšvih jak vrata.

Remix

Fakt odporný komiks

Párty na střeše nad stověžatou Prahou, hadříky v mobilu nebo víkend potetovanců – i to jsou květnové tipy Čilichili na to, kam jít a jak zabít volný čas.

Podobné články: Sporák

2018 | 9 | Země All Inclusive

Argentinský dort z brkaše

Pro Argentince je důležité, když se můžou dobře najíst. A tak přijmou jakoukoliv záminku k setkání ať už s rodinou, nebo přáteli, protože setkání je v Argentině hlavně o jídle a grilování. To nám Adrian vyprávěl, když hostům holešovické kavárny rožnil šťavnaté steaky, zatímco mu v troubě zlátl tradiční argentinský pokrm Pastel de Papa, tedy BBD – báječný bramborový dort.

2018 | 8 | Chodiči

Uplácejte si tortilly

Tradiční mexická kuchyně je rychlá, úsporná (tedy používá minimum surovin), často bezlepková a nepohrdnou jí ani vegani. Pro mexické ingredience už navíc nemusíte chodit daleko, seženete je na internetu i ve větších sámoškách. My jsme byli nadšení z tzv. sopes, minitortillek se vším možným dobrým, které si náš hostitel Eduardo dělává k snídani. Mrkněte na jeho umění v kuchyni. Nebo kuchyni v umění? Eduardo je totiž umělec.

2018 | 6 | Kdo chce hasit, musí hořet

Ogórkowa sezóna

Žádné pirohy ani bigos… Když jsem se našeho polského hostitele ptala, co z jejich rodinné kuchařky nám uvaří, vytáhl z lednice sklenici okurek. Pokud prý chceme ochutnat něco, co se jí v mnoha polských domácnostech, ale není to tak světoznámé jako třeba žurek, pak je to jednoznačně „zupa“ z kvašáků. Polévky jsou v Polsku totiž hodně oblíbené – zasytí, vydrží a skoro nic nestojí. Pokud si ji tedy neuděláte stejně vydatnou, jak tomu bylo u nás.
Google+