Sporák

Když šunka vypění

Návštěva se rozseděla, povídá se, pije, veselí... chlebíčky došly, křupky taky, a co teď. Jestli jste tenhle moment předvídali a máte vše potřebné po ruce, máte vyhráno, protože šunkovou pěnu vyrobíte během chvíle. Navíc je tak skvělá, že ji hosté určitě budou mít za zlatý hřeb večera.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

300 g šunky v celku


250 g tvarohu


½ kelímku jogurtu


½ skleničky majonézy


1 kyselou okurku


1 cibuli


2 stroužky česneku


sůl, pepř

05-Lesk_a_bida_kulturaku-Cilichili-Sporak-Kdyz_sunka_vypeni-2A

Meleme

Šunku nakrájejte na špalíčky, které se vám budou dobře mlít, a prožeňte ji mlýnkem na maso. Můžete ji také nastrouhat na struhadle, ale půjde to o něco hůř. Pak přidejte nastrouhanou okurku, cibuli a rozetřený česnek. Nakonec do mísy vmíchejte tvaroh, jogurt a majonézu.

05-Lesk_a_bida_kulturaku-Cilichili-Sporak-Kdyz_sunka_vypeni-3A

Mícháme 

Všechno smíchejte. Můžete také všechny ingredience rozmixovat, pěna bude mít jemnější strukturu. Osolte a opepřete podle chuti a nakonec vmíchejte jarní cibulku nebo pažitku nakrájenou nadrobno. Namažte na pečivo a mějte se dobře.

05-Lesk_a_bida_kulturaku-Cilichili-Sporak-Kdyz_sunka_vypeni-4A

 

* Pokud byste chtěli pěnu ještě vláčnější, jemnější a nadýchanější, můžete do ní přidat trochu našlehané smetany. 
 

AddThis
0 comments

Fenomén

Napodobovat realitu je čím dál dražší

Production Designer bývá v závěrečných titulcích filmů a seriálů hodně vysoko. Málokdo ale ví, co dělá. Přitom by stačilo podívat se do kanclu k Ondřejovi Nekvasilovi. Všude nákresy a modely scén, dekorací a rekvizit od náklaďáku po snubní prsten. Bohužel se sem dostane málokdo, protože všechno tohle je tajné. Prozradit design nového dílu Underworldu před premiérou by byl průšvih jak vrata.

Remix

Fakt odporný komiks

Párty na střeše nad stověžatou Prahou, hadříky v mobilu nebo víkend potetovanců – i to jsou květnové tipy Čilichili na to, kam jít a jak zabít volný čas.

Podobné články: Sporák

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.

2017 | 4 | Soumrak missek

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.
COOKIES
Google+