Sporák

Kefír a jahoda, to není náhoda

Mléko a ovoce prý nejdou dohromady. OK, klidně si tomu věřte, my si zatím dáme kefírové lívance s jahodovou pěnou a budeme si o tom myslet své. Mimochodem, ideální recept, když se potřebujete zbavit velkého množství jahod z bohaté úrody.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

Co potřebujete na lívance:

1 kefír (250 ml)


špetku soli


1 vanilkový cukr


1 vajíčko


250 g polohrubé mouky


1 větší kávovou lžičku jedlé sody


Na jahodovou pěnu:

4 bílky


1 vanilkový cukr


1 kávovou lžičku moučkového cukru


misku pěkných jahod

2016_06-CILICHILI-Vse_co_jsme_milovali-Sporak-Kefir_a_jahoda_to_neni_nahoda-2A

Lívance

Lívance jsou hračka. Všechny přísady lehce promícháme, necháme chvíli odstát a smažíme v lívanečníku. A máme je. 

 

2016_06-CILICHILI-Vse_co_jsme_milovali-Sporak-Kefir_a_jahoda_to_neni_nahoda-3A

Pěna

Ta nám dá zabrat o něco víc, ale nebojte se. Vyšlehejte 4 bílky spolu s vanilkovým cukrem a lžičkou moučkového cukru na sníh. Jahody v misce rozmačkejte a přidejte je do sněhu. Šetřit s nimi  opravdu nemusíte. 
 
2016_06-CILICHILI-Vse_co_jsme_milovali-Sporak-Kefir_a_jahoda_to_neni_nahoda-4A

 Zdobení 

Jakmile máte pěnu hotovou, rozložte si lívance na talíř, lehce je pocukrujte a na každý velkou lžící udělejte čepici ze sněhu. A bašta je na světě.

 

* Kdybyste neměli úplně sladké jahody, můžete do pěny přidat trochu jahodové marmelády. Určitě tím nic nezkazíte. Spíš naopak.

 

 

 

 

AddThis
0 comments

Fenomén

Osm hitů, které jsou o něčem jiném, než si myslíte

Někdy si říkáte, že alespoň v tomhle máte jasno. Tohle je prostě ta nejlepší písnička o lásce a tahle zase o rozchodu. A pak se někde náhodou dostanete třeba k vyjádření autora a zjistíte, že je všechno jinak.

Remix

Hvězdy na Metronome

Povídková sbírka, seriál s nahotinou, kvalitní zahraniční muzika nebo tip na super výlet. I tyhle kulturní pecky najdete v červnovém výběru Čilichili.

Podobné články: Sporák

2017 | 11 | Hééérci, lidé mnoha tváří

Svatomartinská divočina

Nadívané kejháky, kaldoun, husí jatýrka… Zkrátka husy, kam se poslední dva měsíce v roce podíváte. Co takhle protentokrát nechat opeřence hospodám a připravit svým hostům doma prvotřídní zvěřinu? Je to jednodušší, než se zdá, jen pozor, ať to svatomartinské nevypijete ještě před podléváním!

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.
COOKIES
Google+