Sporák

Bramboračka podle Uhrů

Pokud si myslíte, že se od bramboračky ničeho jiného než chuti sušených hub a brambor nedočkáte, budete překvapeni. Tahle vám vytře zrak, tedy vlastně chuťové pohárky. Kromě čerstvých hub v ní najdete to, co v žádné jiné – smetanu a červenou papriku. Ta ostatně může za to, že jí máma Iva říká Uherská bramboračka.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ

 

4 mrkve


2 petržele (kořen plus nať)


1/4 celeru


3 uvařené brambory 


1 lžíce másla


2 hrsti míchaných hříbků


4 lžičky sladké červené papriky


1,5 l zeleninového vývaru


špetka soli


pepř


1 stroužek česneku


1/4 l smetany na vaření


případně trochu jíšky

2016-09-Teenageri02-Sporak_Bramboracka_podle_Uhru-2A

Restujeme

Nejdřív se pusťte do kořenové zeleniny. Nakrájejte ji na kostičky a orestujte v hrnci na předem rozehřátém másle. Přidejte nakrájené houby a restujte dál, dokud nezměknou. Pak na směs nasypte červenou papriku a znovu pořádně promíchejte. 

2016-09-Teenageri02-Sporak_Bramboracka_podle_Uhru-4A

Vaříme

Orestovanou směs zalijte zeleninovým vývarem. Pokud je hodně silný, zjemněte ho troškou vody, aby nepřebil chuť hub. Nakrájejte na kostičky uvařené brambory, přihoďte je do hrnce a vařte tak 15 minut.
 
2016-09-Teenageri02-Sporak_Bramboracka_podle_Uhru-5A

DoChutíme

Nakonec přilijte smetanu a zatáhněte polévku lžičkou jíšky. Osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek podle chuti, pořádně promíchejte a můžete servírovat. K úplné dokonalosti bramboračku na talíři ozdobte nasekanou petrželovou natí.

 

TIP

Jestli se taky můžete utlouct po houbách jako my, pak určitě tenhle tip od mámy Ivy oceníte. Čím déle houby restujete na másle, tím víc šťávy pustí a chuť hub tak v polévce vynikne.

 

 

 

 

 

 

 

 
AddThis
0 comments

Zoom

Fakt víte, kolik planet má sluneční soustava?

V době, kdy se všechno kolem nás neustále mění, utíká stále víc lidí k neměnným hodnotám, věčným pravdám a velebnosti vesmíru. Ale už ani ten vesmír není, co býval.

Remix

Je to tvůj fesťák!

Nabitý fesťák, prase na Instagramu i ostravské koblihy - to jsou zářijové tipy Čilichili na to, kam jít, co vidět a jak zabít volný čas.

Podobné články: Sporák

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.
COOKIES
Google+