
Restujte
Kýtu očistěte a nakrájejte na větší kostky. Vedle si také na půlkolečka nakrájejte cibuli a na kostičky slaninku. Cibuli zpěňte na sádle, a jakmile vám zrůžoví, přihoďte slaninu a restujte téměř do křupava. Pak přidejte srnčí maso a opečte ze všech stran.

DUSTE
Jakmile se maso zatáhne, přidejte dvě lžíce zvěřinového koření a důkladně promíchejte. Počkejte, až maso se slaninou pustí šťávu, a podlijte vínem (zhruba dvě deci) a litrem vývaru. Přiveďte k varu, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a minimálně hodinu duste doměkka.

Dochuťte
Když je omáčka hotová, přilijte ještě trochu vína, ať je srnka řízná, a vmíchejte brusinky. Pokud máte rádi hustší omáčku, můžete ji ke konci zatáhnout solamylem nebo jíškou. Servírujte, jak je libo – s bramborovými knedlíky, rýží, bramboráčky nebo pečivem.
* TIP
Pokud také máte ke zvěřině rádi sladké, pak přidejte ještě portské víno. I jedna deci dokáže s omáčkou dělat divy – je pak také víc kořeněná a má grády!