Sporák

Mákněte na šiškách

Sedíte si takhle doma, lednice vyjedená, ve spíži jen pár brambor, venku mráz, že byste tam ani psa nevyhnali, a o vás se pokouší dotěrná chuť na sladké. I na tyhle nepříjemné chvilky máme s naší Ivou páku – poctivé šišky s mákem, takové ty, co nám dělávaly babičky.
AddThis

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

5 větších brambor 


2 vejce
(1 celé plus žloutek navíc)


2 hrnky dětské krupice


1,5 hrnku hrubé mouky


olej


sůl


100 g mletého máku


100 g moučkového cukru


máslo

UložitUložit

02_17-2017_cilichilli-Tohle_budes_nosti_za_rok-Sporák_4B

• Zamíchejte

Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory lehce osolte, přidejte k nim vejce se žloutkem navíc, přisypte krupici s moukou, to vše zpracujte do těsta tak, aby se vám nelepilo, a uložte na půl hodiny v lednici.
 
02_17-2017_cilichilli-Tohle_budes_nosti_za_rok-Sporák_5B

•• Vyválejte

Když bude těsto odpočívat, napusťte si hrnec vodou, přilijte do ní panáka oleje, osolte a dejte vařit. Z vychlazeného těsta odebírejte menší kousky a uválejte z nich v dlaních šištičky.  

 

02_17-2017_cilichilli-Tohle_budes_nosti_za_rok-Sporák_6B

••• Vařte

Šišky vložte do vroucí vody a vařte cca 15–20 minut, dokud nevyplavou k hladině. Pak je zceďte, na talíři posypte mákem a cukrem a nakonec přelijte rozpuštěným máslem. 

 

* TIP

Ne každý stojí o mák. Pokud nepatří mezi vaše oblíbené přísady, zkuste tradiční posypku ze strouhanky. Na pánvi za stálého míchání opražte strouhanku na rozpuštěném másle, dokud nezezlátne. Na talíři si ji pak přislaďte moučkovým cukrem, jak je libo.

 
AddThis
0 comments

Kácíme modly

Kvanta nesmyslů

Vztah ezoteriků k vědě je složitá záležitost. Některé vědecké poznatky, například evoluci nebo kulatost zeměkoule, prohlašují naši milí šamani za podvrhy. Jiné, daleko složitější, si naopak rádi přivlastňují a ohýbají podle svých poněkud pokřivených představ. Těžko říct, co je horší.

Remix

Zakouřený popík z dovolené

Punkerka s pubertou, špionážní román i film o ňuňu kočičce. To vše tentokrát najdete v Konzumu Čilichili.

Podobné články: Sporák

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.

2017 | 4 | Soumrak missek

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.
COOKIES
Google+