Sporák

Mákněte na šiškách

Sedíte si takhle doma, lednice vyjedená, ve spíži jen pár brambor, venku mráz, že byste tam ani psa nevyhnali, a o vás se pokouší dotěrná chuť na sladké. I na tyhle nepříjemné chvilky máme s naší Ivou páku – poctivé šišky s mákem, takové ty, co nám dělávaly babičky.
AddThis

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

5 větších brambor 


2 vejce
(1 celé plus žloutek navíc)


2 hrnky dětské krupice


1,5 hrnku hrubé mouky


olej


sůl


100 g mletého máku


100 g moučkového cukru


máslo

UložitUložit

02_17-2017_cilichilli-Tohle_budes_nosti_za_rok-Sporák_4B

• Zamíchejte

Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory lehce osolte, přidejte k nim vejce se žloutkem navíc, přisypte krupici s moukou, to vše zpracujte do těsta tak, aby se vám nelepilo, a uložte na půl hodiny v lednici.
 
02_17-2017_cilichilli-Tohle_budes_nosti_za_rok-Sporák_5B

•• Vyválejte

Když bude těsto odpočívat, napusťte si hrnec vodou, přilijte do ní panáka oleje, osolte a dejte vařit. Z vychlazeného těsta odebírejte menší kousky a uválejte z nich v dlaních šištičky.  

 

02_17-2017_cilichilli-Tohle_budes_nosti_za_rok-Sporák_6B

••• Vařte

Šišky vložte do vroucí vody a vařte cca 15–20 minut, dokud nevyplavou k hladině. Pak je zceďte, na talíři posypte mákem a cukrem a nakonec přelijte rozpuštěným máslem. 

 

* TIP

Ne každý stojí o mák. Pokud nepatří mezi vaše oblíbené přísady, zkuste tradiční posypku ze strouhanky. Na pánvi za stálého míchání opražte strouhanku na rozpuštěném másle, dokud nezezlátne. Na talíři si ji pak přislaďte moučkovým cukrem, jak je libo.

 
AddThis
0 comments

Kácíme modly

Kvanta nesmyslů

Vztah ezoteriků k vědě je složitá záležitost. Některé vědecké poznatky, například evoluci nebo kulatost zeměkoule, prohlašují naši milí šamani za podvrhy. Jiné, daleko složitější, si naopak rádi přivlastňují a ohýbají podle svých poněkud pokřivených představ. Těžko říct, co je horší.

Remix

Zakouřený popík z dovolené

Punkerka s pubertou, špionážní román i film o ňuňu kočičce. To vše tentokrát najdete v Konzumu Čilichili.

Podobné články: Sporák

2017 | 11 | Hééérci, lidé mnoha tváří

Svatomartinská divočina

Nadívané kejháky, kaldoun, husí jatýrka… Zkrátka husy, kam se poslední dva měsíce v roce podíváte. Co takhle protentokrát nechat opeřence hospodám a připravit svým hostům doma prvotřídní zvěřinu? Je to jednodušší, než se zdá, jen pozor, ať to svatomartinské nevypijete ještě před podléváním!

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.
COOKIES
Google+