Sporák

Máma mele králíka

„Zase králíka, každý den máme králíka,“ zní hláška ze Slunce, seno, jahody a možná si to říká každý, kdo měl babičku s králíkárnou. Ta ho ale nepřipravovala po našem: pěkně vymletého a vymaštěného. Po takovém se zapráší dřív, než stačíte říct „máma mele maso“.
AddThis

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

500 g králičího hřbetu


200 g bůčku nebo domácí


slaniny


1 velká cibule


3–4 stroužky česneku


2 vejce


lžíce soli 


lžička pepře


lžíce worcestrové omáčky


čerstvé bylinky (např. tymián)


hrnek strouhanky


sádlo na vymazání


100 g másla

03_17-2017_cilichilli-e-Bitka-Sporák_2B

• Melete

Chopte se mlýnku a pomelte králičí maso spolu s bůčkem nebo slaninou, přihoďte cibuli i stroužky česneku. Do směsi rozklepněte vajíčka a dochuťte solí, pepřem, worcestrovkou a přidat můžete i dvě snítky tymiánu.
 
03_17-2017_cilichilli-e-Bitka-Sporák_3B

••Hustíte

Pokud je směs řídká, přimíchejte hrst strouhanky. Čím víc směs promícháte, tím lépe se ingredience spojí a výsledek bude jemnější. Řezníci tomu říkají „důkladně vyprátovat“! Nakonec vytvarujte dva masové bochníky a obalte je ve strouhance.
 
03_17-2017_cilichilli-e-Bitka-Sporák_4B

•••Mastíte

Vymažte pekáč sádlem a dejte rozpustit v rendlíku máslo, kterým pak obě šišky polijete. Za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou sekanou pečte
cca 30 minut na 170 °C,
dokud nechytne nazlátlou barvu. Pak už můžete ukrajovat rovnou z pekáče!

* TIP

Na jaro to chce i něco zeleného. Jako přílohu k sekané zkuste třeba šťouchané brambory s jarní cibulkou. Uvidíte, jak jim to spolu bude na talíři slušet!

 

 

 

 

 

 
AddThis
0 comments

Zoom

Svět vzhůru nohama

Během ročního cestování po Novém Zélandu si člověk všimne, že je tady leccos jinak. Kiwi není jen výraz pro ovoce a nelétavého ptáka, ale označují se tak i obyvatelé Země dlouhého bílého oblaku, jak se pacifickému souostroví říká v maorštině. Barbie není panenka. A ve světě hlavou dolů má prádlo dost času na pověšení.

Remix

Písně pro servírky

Finský film pro intelektuály, appka, se kterou se neztratíte nebo nový seriál od slavného komika. To všechno najdete v remixu březnového Čili.

Podobné články: Sporák

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.
COOKIES
Google+