Sporák

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.
AddThis

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

2 šalotky


1/2 kg listového nebo mraženého špenátu


3 stroužky česneku


2 housky


mléko (cca 1/2 litr)


hrst strouhanky


4 vajíčka


sůl


pepř


muškátový květ (troška)


hladká mouka


strouhanka


olej

04_17-2017_cilichilli-Soumrak_missek-Sporák_2B

• Restujeme

Šalotky nakrájejte na drobno a osmahněte do sklovata na oleji. Přidejte špenát a pěkně ho za občasného míchání poduste. Přiostřete ho vylisovaným česnekem a špetkou pepře, osolte dvěma špetkami a nechte zchladit. 

04_17-2017_cilichilli-Soumrak_missek-Sporák_3B

•• Mixujeme

Vychlazený špenát můžete rozmixovat. Vedle si namočte dvě housky v mléce, rozmačkejte je a spolu s hrstí strouhanky a dvěma vajíčky přidejte ke špenátu. Ještě jednou lehce osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu a vše pořádně promíchejte.

 

ČiliChili Všechno, co jsme milovali

••• Obalujeme

Postupně ze směsi vytvarujte placky velikosti dlaně a obalte je v klasickém trojobalu – hladká mouka, dvě rozšlehaná vejce a strouhanka. Nakonec karbanátky smažte na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Doma je můžete servírovat s bramborovou kaší, hodně hladovým stačí jen tak do ruky!

 

 

 

 


 

 

 

 

*TIP

Pokud máte raději větší kus špenátu na skus, rozmixujte ho jen půlku a zbytek nechte v celku. A pozor, ať vám nezůstane v zubech!

 

 

 

AddThis
0 comments

Trendbox

Když se Harry Potter zamiluje do Voldemorta

Představte si, že by existovalo místo, kde byste našli odpovědi na zásadní otázky života. Třeba co by bylo, kdyby Jack přežil havárii Titaniku. Nebo jak by vypadaly nové epizody Star Wars, kdyby Kylo Ren žil s generálem Huxem v harmonickém, leč submisivně-dominantním vztahu. Nebyla by to krása? Tak jásejte. Míst s takovými světy existuje spousta. Najdete je na internetu, v oblastech, kde se schází autoři fan fiction.

Remix

Masaryk a ti další

V dubnovém rozjezdu se dozvíte, co byste se o kultuře měli dozvědět. Třeba na kterou kýčovitou chatu se jet zašít nebo jak se naučit jazyk skrze mobil. Dobrý, co?

Podobné články: Sporák

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.
COOKIES
Google+