Sporák

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.
AddThis

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

2 šalotky


1/2 kg listového nebo mraženého špenátu


3 stroužky česneku


2 housky


mléko (cca 1/2 litr)


hrst strouhanky


4 vajíčka


sůl


pepř


muškátový květ (troška)


hladká mouka


strouhanka


olej

04_17-2017_cilichilli-Soumrak_missek-Sporák_2B

• Restujeme

Šalotky nakrájejte na drobno a osmahněte do sklovata na oleji. Přidejte špenát a pěkně ho za občasného míchání poduste. Přiostřete ho vylisovaným česnekem a špetkou pepře, osolte dvěma špetkami a nechte zchladit. 

04_17-2017_cilichilli-Soumrak_missek-Sporák_3B

•• Mixujeme

Vychlazený špenát můžete rozmixovat. Vedle si namočte dvě housky v mléce, rozmačkejte je a spolu s hrstí strouhanky a dvěma vajíčky přidejte ke špenátu. Ještě jednou lehce osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu a vše pořádně promíchejte.

 

ČiliChili Všechno, co jsme milovali

••• Obalujeme

Postupně ze směsi vytvarujte placky velikosti dlaně a obalte je v klasickém trojobalu – hladká mouka, dvě rozšlehaná vejce a strouhanka. Nakonec karbanátky smažte na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Doma je můžete servírovat s bramborovou kaší, hodně hladovým stačí jen tak do ruky!

 

 

 

 


 

 

 

 

*TIP

Pokud máte raději větší kus špenátu na skus, rozmixujte ho jen půlku a zbytek nechte v celku. A pozor, ať vám nezůstane v zubech!

 

 

 

AddThis
0 comments

Trendbox

Když se Harry Potter zamiluje do Voldemorta

Představte si, že by existovalo místo, kde byste našli odpovědi na zásadní otázky života. Třeba co by bylo, kdyby Jack přežil havárii Titaniku. Nebo jak by vypadaly nové epizody Star Wars, kdyby Kylo Ren žil s generálem Huxem v harmonickém, leč submisivně-dominantním vztahu. Nebyla by to krása? Tak jásejte. Míst s takovými světy existuje spousta. Najdete je na internetu, v oblastech, kde se schází autoři fan fiction.

Remix

Masaryk a ti další

V dubnovém rozjezdu se dozvíte, co byste se o kultuře měli dozvědět. Třeba na kterou kýčovitou chatu se jet zašít nebo jak se naučit jazyk skrze mobil. Dobrý, co?

Podobné články: Sporák

2018 | 5 | Ti druzí

Tohle zelí je maso

Tentokrát jsme se nechali pozvat do česko-srbského ráje kulinářského umění. Láska k jídlu je u Rada a Tomáše vidět v každém koutě bytu. Dokonce i na záchodě. Tam si můžete číst recepty. Už jen sledovat tenhle pár vařit je zážitek. Hlad a chuť zabořit se vidličkou do srbské sarmy, zelných závitků s mletým masem, se zvyšuje s každým poodkrytím pokličky. Přípravu máte cobydup, na výsledek si ale chvíli musíte počkat – stojí to za to!

2018 | 4 | Vypěstuj si ráj

Nigerijské dušení

„Lidé v Nigérii jsou možná chudí, ale také jsou vděční, milující a vstřícní. Takže když už se doma něco vaří, nevaří se jen pro blízkou rodinu, ale pro celou ulici. Dveře jsou otevřené a každý může přijít a najíst se – takhle se to dělá v Africe.“ A tak jsme se s věčně usměvavou Jessicou rozhodli udělat tradiční „stew“ čili dušené maso pro celé pražské Modřany. Kdyby to totiž bylo jenom na nás, tak tam sedíme a jíme ještě dnes.

2018 | 3 | Svět ve vatě

Enyky, benyky varenyky

V březnovém Čili pro změnu zavítáme do ukrajinské kuchyně. Teda ona je to kuchyně v Česku, ale vládne v ní ukrajinská kuchařka. A to dost dobře.
Google+