Sporák

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.
AddThis

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

2 šalotky


1/2 kg listového nebo mraženého špenátu


3 stroužky česneku


2 housky


mléko (cca 1/2 litr)


hrst strouhanky


4 vajíčka


sůl


pepř


muškátový květ (troška)


hladká mouka


strouhanka


olej

04_17-2017_cilichilli-Soumrak_missek-Sporák_2B

• Restujeme

Šalotky nakrájejte na drobno a osmahněte do sklovata na oleji. Přidejte špenát a pěkně ho za občasného míchání poduste. Přiostřete ho vylisovaným česnekem a špetkou pepře, osolte dvěma špetkami a nechte zchladit. 

04_17-2017_cilichilli-Soumrak_missek-Sporák_3B

•• Mixujeme

Vychlazený špenát můžete rozmixovat. Vedle si namočte dvě housky v mléce, rozmačkejte je a spolu s hrstí strouhanky a dvěma vajíčky přidejte ke špenátu. Ještě jednou lehce osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového květu a vše pořádně promíchejte.

 

ČiliChili Všechno, co jsme milovali

••• Obalujeme

Postupně ze směsi vytvarujte placky velikosti dlaně a obalte je v klasickém trojobalu – hladká mouka, dvě rozšlehaná vejce a strouhanka. Nakonec karbanátky smažte na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Doma je můžete servírovat s bramborovou kaší, hodně hladovým stačí jen tak do ruky!

 

 

 

 


 

 

 

 

*TIP

Pokud máte raději větší kus špenátu na skus, rozmixujte ho jen půlku a zbytek nechte v celku. A pozor, ať vám nezůstane v zubech!

 

 

 

AddThis
0 comments

Trendbox

Když se Harry Potter zamiluje do Voldemorta

Představte si, že by existovalo místo, kde byste našli odpovědi na zásadní otázky života. Třeba co by bylo, kdyby Jack přežil havárii Titaniku. Nebo jak by vypadaly nové epizody Star Wars, kdyby Kylo Ren žil s generálem Huxem v harmonickém, leč submisivně-dominantním vztahu. Nebyla by to krása? Tak jásejte. Míst s takovými světy existuje spousta. Najdete je na internetu, v oblastech, kde se schází autoři fan fiction.

Remix

Masaryk a ti další

V dubnovém rozjezdu se dozvíte, co byste se o kultuře měli dozvědět. Třeba na kterou kýčovitou chatu se jet zašít nebo jak se naučit jazyk skrze mobil. Dobrý, co?

Podobné články: Sporák

2018 | 9 | Země All Inclusive

Argentinský dort z brkaše

Pro Argentince je důležité, když se můžou dobře najíst. A tak přijmou jakoukoliv záminku k setkání ať už s rodinou, nebo přáteli, protože setkání je v Argentině hlavně o jídle a grilování. To nám Adrian vyprávěl, když hostům holešovické kavárny rožnil šťavnaté steaky, zatímco mu v troubě zlátl tradiční argentinský pokrm Pastel de Papa, tedy BBD – báječný bramborový dort.

2018 | 8 | Chodiči

Uplácejte si tortilly

Tradiční mexická kuchyně je rychlá, úsporná (tedy používá minimum surovin), často bezlepková a nepohrdnou jí ani vegani. Pro mexické ingredience už navíc nemusíte chodit daleko, seženete je na internetu i ve větších sámoškách. My jsme byli nadšení z tzv. sopes, minitortillek se vším možným dobrým, které si náš hostitel Eduardo dělává k snídani. Mrkněte na jeho umění v kuchyni. Nebo kuchyni v umění? Eduardo je totiž umělec.

2018 | 6 | Kdo chce hasit, musí hořet

Ogórkowa sezóna

Žádné pirohy ani bigos… Když jsem se našeho polského hostitele ptala, co z jejich rodinné kuchařky nám uvaří, vytáhl z lednice sklenici okurek. Pokud prý chceme ochutnat něco, co se jí v mnoha polských domácnostech, ale není to tak světoznámé jako třeba žurek, pak je to jednoznačně „zupa“ z kvašáků. Polévky jsou v Polsku totiž hodně oblíbené – zasytí, vydrží a skoro nic nestojí. Pokud si ji tedy neuděláte stejně vydatnou, jak tomu bylo u nás.
Google+