Sporák

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

1 filet candáta (300 g)


1 polévková lžíce olivového


oleje


1/2 limetky


1 citron


1 polévková lžíce bílého


balsamika


pepř


1 menší ledový salát


8 cherry rajčátek


hrst rukoly


1 pomeranč

2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-1

• Krájejte

Stáhněte filet z kůže a podélně ho nakrájejte na menší plátky, které pak vložte do mísy. Ryba musí plavat, tak ji zalijte olivovým olejem, šťávou z půlky limetky a citronu a na závěr přidejte balsamico.
 
2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-3A

•• Chlaďte

Marinujeme dravce. Tak mu to pěkně opepřete špetkou pepře a zchlaďte ho aspoň jeden celý den v lednici. 
 
2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-4A

••• Servírujte

Před servírováním mu připravte postýlku. Nakrájejte salát, rajčata, přidejte rukolu a vše smíchejte. Salát zakápněte šťávou z jednoho pomeranče a půlky citronu. Položte na něj kousky candáta a dobrou chuť!
 

* Tip

Vymáčknout něco z citrusů je občas těžké. Máme na to ale jednoduchý fígl – před rozkrojením je lehce přimáčkněte na tvrdou podložku a poválejte. Ani kapka šťávy pak nepřijde nazmar!
 

 

 

 

 

 

AddThis
0 comments

Zoom

Tajné zákony, které řídí život, vesmír a vůbec

Asi každý, kdo se někdy začetl do sbírky Murphyho zákonů, si řekl „ježiš, to je úplně pravda tohleto“. Kromě legračních zákonů pana Murphyho a jeho kamarádů ale existují i zábavné zákony, na které přišly opravdové intelektuální kapacity. A myslely je úplně vážně.

Remix

Prima jako Barcelona

Festival, destrukční appka, jídlo kuchařek bez domova a další květnové věci, které jsme objevili a které stojí za to vidět, slyšet a ochutnat.

Podobné články: Sporák

2017 | 11 | Hééérci, lidé mnoha tváří

Svatomartinská divočina

Nadívané kejháky, kaldoun, husí jatýrka… Zkrátka husy, kam se poslední dva měsíce v roce podíváte. Co takhle protentokrát nechat opeřence hospodám a připravit svým hostům doma prvotřídní zvěřinu? Je to jednodušší, než se zdá, jen pozor, ať to svatomartinské nevypijete ještě před podléváním!

2017 | 10 | Úžasná robobudoucnost

Nachmelená jablka

Taky vás rodiče kárali, že když budete pít na ovoce, bude vás bolet břicho? S tímhle receptem to krásně obejdete, protože pivo ani rum nebudete pít, ale jíst. A ráno vám pak špatně rozhodně nebude. Až vyzkoušíte tahle jablka v pivním těstíčku, nebudete je chtít jinak.

2017 | 9 | Rodiče, k tabuli!

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.
COOKIES
Google+