Sporák

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

1 filet candáta (300 g)


1 polévková lžíce olivového


oleje


1/2 limetky


1 citron


1 polévková lžíce bílého


balsamika


pepř


1 menší ledový salát


8 cherry rajčátek


hrst rukoly


1 pomeranč

2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-1

• Krájejte

Stáhněte filet z kůže a podélně ho nakrájejte na menší plátky, které pak vložte do mísy. Ryba musí plavat, tak ji zalijte olivovým olejem, šťávou z půlky limetky a citronu a na závěr přidejte balsamico.
 
2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-3A

•• Chlaďte

Marinujeme dravce. Tak mu to pěkně opepřete špetkou pepře a zchlaďte ho aspoň jeden celý den v lednici. 
 
2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-4A

••• Servírujte

Před servírováním mu připravte postýlku. Nakrájejte salát, rajčata, přidejte rukolu a vše smíchejte. Salát zakápněte šťávou z jednoho pomeranče a půlky citronu. Položte na něj kousky candáta a dobrou chuť!
 

* Tip

Vymáčknout něco z citrusů je občas těžké. Máme na to ale jednoduchý fígl – před rozkrojením je lehce přimáčkněte na tvrdou podložku a poválejte. Ani kapka šťávy pak nepřijde nazmar!
 

 

 

 

 

 

AddThis
0 comments

Zoom

Tajné zákony, které řídí život, vesmír a vůbec

Asi každý, kdo se někdy začetl do sbírky Murphyho zákonů, si řekl „ježiš, to je úplně pravda tohleto“. Kromě legračních zákonů pana Murphyho a jeho kamarádů ale existují i zábavné zákony, na které přišly opravdové intelektuální kapacity. A myslely je úplně vážně.

Remix

Prima jako Barcelona

Festival, destrukční appka, jídlo kuchařek bez domova a další květnové věci, které jsme objevili a které stojí za to vidět, slyšet a ochutnat.

Podobné články: Sporák

2018 | 9 | Země All Inclusive

Argentinský dort z brkaše

Pro Argentince je důležité, když se můžou dobře najíst. A tak přijmou jakoukoliv záminku k setkání ať už s rodinou, nebo přáteli, protože setkání je v Argentině hlavně o jídle a grilování. To nám Adrian vyprávěl, když hostům holešovické kavárny rožnil šťavnaté steaky, zatímco mu v troubě zlátl tradiční argentinský pokrm Pastel de Papa, tedy BBD – báječný bramborový dort.

2018 | 8 | Chodiči

Uplácejte si tortilly

Tradiční mexická kuchyně je rychlá, úsporná (tedy používá minimum surovin), často bezlepková a nepohrdnou jí ani vegani. Pro mexické ingredience už navíc nemusíte chodit daleko, seženete je na internetu i ve větších sámoškách. My jsme byli nadšení z tzv. sopes, minitortillek se vším možným dobrým, které si náš hostitel Eduardo dělává k snídani. Mrkněte na jeho umění v kuchyni. Nebo kuchyni v umění? Eduardo je totiž umělec.

2018 | 6 | Kdo chce hasit, musí hořet

Ogórkowa sezóna

Žádné pirohy ani bigos… Když jsem se našeho polského hostitele ptala, co z jejich rodinné kuchařky nám uvaří, vytáhl z lednice sklenici okurek. Pokud prý chceme ochutnat něco, co se jí v mnoha polských domácnostech, ale není to tak světoznámé jako třeba žurek, pak je to jednoznačně „zupa“ z kvašáků. Polévky jsou v Polsku totiž hodně oblíbené – zasytí, vydrží a skoro nic nestojí. Pokud si ji tedy neuděláte stejně vydatnou, jak tomu bylo u nás.
Google+