Sporák

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

1 filet candáta (300 g)


1 polévková lžíce olivového


oleje


1/2 limetky


1 citron


1 polévková lžíce bílého


balsamika


pepř


1 menší ledový salát


8 cherry rajčátek


hrst rukoly


1 pomeranč

2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-1

• Krájejte

Stáhněte filet z kůže a podélně ho nakrájejte na menší plátky, které pak vložte do mísy. Ryba musí plavat, tak ji zalijte olivovým olejem, šťávou z půlky limetky a citronu a na závěr přidejte balsamico.
 
2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-3A

•• Chlaďte

Marinujeme dravce. Tak mu to pěkně opepřete špetkou pepře a zchlaďte ho aspoň jeden celý den v lednici. 
 
2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-4A

••• Servírujte

Před servírováním mu připravte postýlku. Nakrájejte salát, rajčata, přidejte rukolu a vše smíchejte. Salát zakápněte šťávou z jednoho pomeranče a půlky citronu. Položte na něj kousky candáta a dobrou chuť!
 

* Tip

Vymáčknout něco z citrusů je občas těžké. Máme na to ale jednoduchý fígl – před rozkrojením je lehce přimáčkněte na tvrdou podložku a poválejte. Ani kapka šťávy pak nepřijde nazmar!
 

 

 

 

 

 

AddThis
0 comments

Zoom

Tajné zákony, které řídí život, vesmír a vůbec

Asi každý, kdo se někdy začetl do sbírky Murphyho zákonů, si řekl „ježiš, to je úplně pravda tohleto“. Kromě legračních zákonů pana Murphyho a jeho kamarádů ale existují i zábavné zákony, na které přišly opravdové intelektuální kapacity. A myslely je úplně vážně.

Remix

Prima jako Barcelona

Festival, destrukční appka, jídlo kuchařek bez domova a další květnové věci, které jsme objevili a které stojí za to vidět, slyšet a ochutnat.

Podobné články: Sporák

2018 | 5 | Ti druzí

Tohle zelí je maso

Tentokrát jsme se nechali pozvat do česko-srbského ráje kulinářského umění. Láska k jídlu je u Rada a Tomáše vidět v každém koutě bytu. Dokonce i na záchodě. Tam si můžete číst recepty. Už jen sledovat tenhle pár vařit je zážitek. Hlad a chuť zabořit se vidličkou do srbské sarmy, zelných závitků s mletým masem, se zvyšuje s každým poodkrytím pokličky. Přípravu máte cobydup, na výsledek si ale chvíli musíte počkat – stojí to za to!

2018 | 4 | Vypěstuj si ráj

Nigerijské dušení

„Lidé v Nigérii jsou možná chudí, ale také jsou vděční, milující a vstřícní. Takže když už se doma něco vaří, nevaří se jen pro blízkou rodinu, ale pro celou ulici. Dveře jsou otevřené a každý může přijít a najíst se – takhle se to dělá v Africe.“ A tak jsme se s věčně usměvavou Jessicou rozhodli udělat tradiční „stew“ čili dušené maso pro celé pražské Modřany. Kdyby to totiž bylo jenom na nás, tak tam sedíme a jíme ještě dnes.

2018 | 3 | Svět ve vatě

Enyky, benyky varenyky

V březnovém Čili pro změnu zavítáme do ukrajinské kuchyně. Teda ona je to kuchyně v Česku, ale vládne v ní ukrajinská kuchařka. A to dost dobře.
Google+