Sporák

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.
AddThis
  • Foto: Michael Kratochvíl

Máma Iva MÁMA IVA

PRO ČILICHILI VAŘÍ MÁMA IVA Z PENZIONU V POLÍCH

WWW.PENZIONVPOLICH.CZ
 

1 filet candáta (300 g)


1 polévková lžíce olivového


oleje


1/2 limetky


1 citron


1 polévková lžíce bílého


balsamika


pepř


1 menší ledový salát


8 cherry rajčátek


hrst rukoly


1 pomeranč

2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-1

• Krájejte

Stáhněte filet z kůže a podélně ho nakrájejte na menší plátky, které pak vložte do mísy. Ryba musí plavat, tak ji zalijte olivovým olejem, šťávou z půlky limetky a citronu a na závěr přidejte balsamico.
 
2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-3A

•• Chlaďte

Marinujeme dravce. Tak mu to pěkně opepřete špetkou pepře a zchlaďte ho aspoň jeden celý den v lednici. 
 
2017-05-HARDDISKOBOLOS-CILICHILI-Sporak-Candat_plave_v_citronu-4A

••• Servírujte

Před servírováním mu připravte postýlku. Nakrájejte salát, rajčata, přidejte rukolu a vše smíchejte. Salát zakápněte šťávou z jednoho pomeranče a půlky citronu. Položte na něj kousky candáta a dobrou chuť!
 

* Tip

Vymáčknout něco z citrusů je občas těžké. Máme na to ale jednoduchý fígl – před rozkrojením je lehce přimáčkněte na tvrdou podložku a poválejte. Ani kapka šťávy pak nepřijde nazmar!
 

 

 

 

 

 

AddThis
0 comments

Zoom

Tajné zákony, které řídí život, vesmír a vůbec

Asi každý, kdo se někdy začetl do sbírky Murphyho zákonů, si řekl „ježiš, to je úplně pravda tohleto“. Kromě legračních zákonů pana Murphyho a jeho kamarádů ale existují i zábavné zákony, na které přišly opravdové intelektuální kapacity. A myslely je úplně vážně.

Remix

Prima jako Barcelona

Festival, destrukční appka, jídlo kuchařek bez domova a další květnové věci, které jsme objevili a které stojí za to vidět, slyšet a ochutnat.

Podobné články: Sporák

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 4 | Soumrak missek

Někdo to rád špenát

Většina z nás by vsadila svoje polobotky na to, že nejlepší karbanátky umí jeho máma. Až na nás. My se sázíme, že ty nejlepší dělá máma Iva a že si je zamilují žravci všeho druhu, i když jsou to špenátové karboše bez masa.

2017 | 3 | e-Bitka

Máma mele králíka

„Zase králíka, každý den máme králíka,“ zní hláška ze Slunce, seno, jahody a možná si to říká každý, kdo měl babičku s králíkárnou. Ta ho ale nepřipravovala po našem: pěkně vymletého a vymaštěného. Po takovém se zapráší dřív, než stačíte říct „máma mele maso“.
COOKIES
Google+