Sporák

Karbanátky paní nadlesní

Že jsou karboše moc obyčejné? Pak zkuste tyhle ze zvěřiny, a hlavně do nich nezapomeňte přihodit houby. Vytáhněte honem mlýnek na maso, ať se do nich můžete zakousnout. My jsme se o poslední sousto poprali. Fakt.
AddThis
09_17-2017_cilichilli-Rodice_k_tabuli-Sporák_3B

• Děláme houby

Cibuli, očištěné houby a slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji. Můžete přidat stroužek česneku (ale menší, aby nepřebil vůni hub) a zjemnit kapkou smetany. Dochuťte kořením na zvěřinu, solí, pepřem a můžete přidat i hrst nasekané petrželky. Pak nechte směs vychladnout.

09_17-2017_cilichilli-Rodice_k_tabuli-Sporák_4B

•• Mícháme všechno

Umelte si maso a ochuťte je dvěma špetkami soli, pepřem, polévkovou lžící koření na zvěřinu, lžící worcestrovky a třemi špetkami drceného kmínu. Pak do směsi přimíchejte jedno celé vejce a dva žloutky, strouhanku (zhruba tři hrsti, aby hmota držela pohromadě), vychladlou houbovou směs a ručně to všechno prohněťte.
09_17-2017_cilichilli-Rodice_k_tabuli-Sporák_6B

••• balíme a smažíme

Z masové směsi udělejte koule tak akorát do dlaně a lehce je splácněte. Výsledné placičky obalte v trojobalu (klasicky mouka-vejce-strouhanka) a dozlatova smažte na rozpáleném oleji. Když si k nim osmahnete předvařené brambůrky ve slupce s rozmarýnem a lehce je osolíte, máte véču hotovou.

* TIP

Ke zvěřině patří brusinky a ke karbošům v některých domácnostech majolka. Zkuste tyhle dvě ingredience smíchat. Přidejte sůl, pepř, kapku worcestrovky, koňaku a máte výtečný kompromis, který hodně rychle mizí z omáčníku.
AddThis
0 comments

Fenomén

Filmové paralelní vesmíry

Ponořte se s námi do filmového vesmíru. Je možná ještě hlubší než ten normální, kterému stejně nikdo nerozumí.

Remix

Pokec se smrtí a jiné obrázky

Věci, které jsme objevili a které stojí za to v září vidět, slyšet, přečíst, stáhnout nebo třeba objet.

Podobné články: Sporák

2017 | 7 | Strach má velká křídla

Dokonalý broskvost!

Je léto. Takže po většinu času i vedro, že by se dalo dezertní vidličkou krájet. Když už ji máte po ruce, je dobré se s ní zabořit i do něčeho jiného, nejlépe sladkého, osvěžujícího a hlavně ne moc složitého na přípravu. Kdo by se s tím v tomhle počasí taky pekl. Jednoduchým řešením je tenhle skvostný nepečený broskvový dezert, na který budete každou chvíli chodit do lednice.

2017 | 6 | Atlas braků

Blesková roláda bez chyby a lepku

Recept na tuhle roládu pamatuje hodně, ale zároveň je přísně trendy. Je totiž bezlepková. A taky rychlá, nadýchaná, ukrývá všechno dobré, zdravé i nezdravé. A pro jahody teď navíc nemusíte běhat daleko, rostou snad i v parku.

2017 | 5 | Harddiskobolos

Candát plave v citronu

Candát je lahodná ryba. Zvláště když je marinovaný ve všem, co je dobré, a hlavně zdravé. A podle nás tenhle salát s candátem bude chutnat i těm, kterým ryby normálně nevoní.
COOKIES
Google+