Blog

11 důvodů, proč jsou moderní kavárny na prd

Taková kavárna bývala dřív místem, kde se scházeli spisovatelé, inteligenti, vědci, ilumináti, studenti a jiná svoloč, aby prodiskutovali nejnovější trendy a budoucnost lidstva. Dneska se začíná tahle čeládka vracet do hospod, protože moderní designové kavárny stojí za $*§?!#@ a to z následujících důvodů:
AddThis
  1. 100 a 1 alternativních způsobů, jak připravit (zkazit) už tak dost hnusnou etiopskou kávu.
  2. Štamgasti, kteří vypadají jako výsledek genetického experimentu zahrnujícího kanadského dřevorubce, rumunského teenagera, ukrajinského gaye a makrelu.
  3. Kafašistická obsluha, která si chováním, a pokud jde o kavárnu designovou, tak i oblékáním, nezadá s personálem v gulagu.
  4. Většinou nesedíte u stolu, ale u něčeho, co od základu slouží jako něco jiného. Třeba šicí stroj, protipovodňová zábrana nebo dildo pro plejtváka.
  5. Když už stůl máte, je na úrovni vašich kolenou nebo ramen.
  6. Bez výjimky jste nějak zvláštně vystrčeni do prostoru, abyste se mohli očumovat s dalšími nebožáky. A ukazovat si na ně, když s sebou nemají Kafku nebo iPhone.
  7. „Dám si colu, děkuju.“ „Máme Curiosity Colu, nevadí?“ „Budu platit penězma z Monopolů, nevadí?
  8. „Nevadí, ale radši bychom bitcoiny.“
  9. Do toho hraje příšerná hudba, vedle který působí i Sigur Rós jako cover Michala Davida. Navíc ta děsivost huláká asi tak tiše, jak si vaše babička pouští AZ kvíz.
  10. Noviny si nepřečtete, ale zase v poličce najdete nejlepší představitele současné lichtenštejnské avantgardy.
  11. Piccolo? Neexistuje. Cukr? Neexistuje. Mlíko? Neexistuje.
AddThis
19 comments
NejakyPetr
NejakyPetr

sedím si tak v kavárně, poslouchám black keys přes které pomalu není slyšet slovat a koukám na stolek jenž sotva dosahuje 60 cm. Po podrobném zkoumání konstatuji že v takové kavárně pracuju :D. (Jo ale jaký kafe máte pít nediktujeme, jen za presso s mlékem vyhazuju v zubech :D ) 

insaina
insaina

@NejakyPetr a to je právě ono! ať si pije kdo chce co chce... buˇdte rádi, že si to mlíko dá do presa a ne do zalívanýho turka

RiaAgricolae
RiaAgricolae

*11 nejvíc....jako přípravářka kávových nápojů, jsem nikdy nechápala kolegy, kteří určují svým zákazníkům, co mají a nemají pít...a jak to mají pít...a nejlépe je ještě sprcnou za sojové mléko...s pozdější poznámkou ti zasr*** vegani. LOL...

Delltar
Delltar

Lungo? Neexistuje! Cha! :-D Mám fakt strašně rád moderní kavárny, ale tenhle článek sedí jak pověstné pozadí na hrnec. :-) 

PetrJezek
PetrJezek

@Delltar A co když si chci prostě dát velký kafe a né těch pár kapiček z toho přiteplenýho minišálku ty chytráku??? -_-


MichaelaVorlova
MichaelaVorlova

Mě to přijde vtipný. Trochu sebekritiky, děcka, trochu sebekritiky :) Není nic tak zábavného, jako umět si udělat legraci sám ze sebe nebo vzít něco z nadhledu. Což jsem tady v komentářích ještě nezaznamenala, tedy. 

AdrianMole
AdrianMole

Proč tady je tolik uraženejch komentů? Co se všichni tak prožíváte? Vždyť je to prostě jen černej humor ala MP. Aby bylo jasný, chodím do obou typů podniků a každej má něco do sebe a na každej by bylo možný napsat podobný desatero. Mě to pobavilo :) 

AdamVlk
AdamVlk

Srandovní je ten autor, mravokáže, pohoršuje se a ošívá. Na to má právo. Asi je kritik kaváren, rozumí kávě, také módě. Možná je vystudovaný estetik. Možná taky ne. I tak si může psát o cokoliv...Stejně tak do těch míst už chodit nemusí. Těch jeho "moderních" kaváren je asi 1% z celkového počtu podniků, kde se dá pít káva. Mluvím o těch bistrech, reštikách, kavárniček s pipinkami a drinky nebo s cukrovím pro babi. Třeba se najde tam.

janpopelinsky
janpopelinsky

hate hate a zase jen hate.. komu se moderni kavarny nelibi nikdo je nenuti, historie kavarenstvi je krasna a verim tomu, ze par podniku se vydalo onou cestou jako za starych casu.. stejne tak jako bych nekritiizova,l ze je nekdo staromodni tak bych nekritizoval ze jde nekdo s trendem, ona sama znalost kavy pro vetsinu populace opravdu neni stezejni, ale pokud ma nekdo pro to co dela zapal a vasen tak proc to cloveku brat. at si kazdy majitel kavarny vede podnik po svem jak to citi a podle me v tom je ta krasa, originalita, charakter moznost vyberu atd.. pro ty co nepochopili.. neplet te si podniky s tim, jake to mate doma, ale snazte se trochu otevrit a snazit se pochopit koncept oneho mista.. konec koncu i v te hatery jmenovane kavarne se o nic jineho nesnazi nez udelat vam vazne dobrou kavu, ktera vam sedne. 


tyhle clanky me jen udivuji, jak strasne moc lidi stale zahorkava samo v sobe. ucta, pokora autorum takovych to clanku zjevne chybi a zrovna oni krici, ze by jste chteli neco jako za starych casu.....


omlouvam se za pravopisne chyby, opravdu na cesky jazyk jsem byl vzdy liny.

navitheripper
navitheripper

spisovatelé, inteligenti, vědci a studenti  a jiná svoloč ?? Vzhledem k tomu, že svoloč znamená to stejné jako havět, pakáž, pobuda nebo třeba i mrcha. Tak ty jsi  ,,autore "Studičko co? Nestudovaný, neinteligetní kretén, evidetně ano. Jak někdo s tvým debilismem vůbec může něco publikovat.

Tomisz
Tomisz

Zdá se, že se stalo trendem kritizovat moderní kavárny. Nevím, jaká místa konkrétně popisujete, ale u nás (v Hradci Králové) jsem se s ničím takovým nesetkal.

Podobné články: Blog

Google+