Blog

13 důvodů, proč jsou hipster bistra ta nejhorší věc na světě

Nemyslíme útulný kavárničky, kde dostanete presso a štrúdl a nikdo vás pět hodin neotravuje. Myslíme ty podniky, kam musíte přijít v plísňácích do pasu s uměleckou instalací z ředkviček na hlavě.
AddThis

Nic vám nedaj v normální nádobě

Limonáda v zavařovačce, džus v žárovce, kafe v popelníku, čaj v odměrným válci, co jsme používali při laborkách z chemie na gymplu. PROČ?


Neberou tam karty

Asi je to moc mainstream a pohodlný a to teda nekonvenuje s hipster viděním světa. Musíte si to hnusný kafe zasloužit!


Maj neošmirglovaný stoly

Aby to bylo autentický a aby to vypadalo, že si dáváte bezlepkovou bábovku na pařezu, protože to každej chce, tak je tam místo stolů prostě neošmirglovanej kus dřeva, ze kterýho se vám zadíraj třísky a zatrhává se vám o něj oblečení. Máte nosit ledvinku, žejo.


Kafe je kyselý

Ať si říká kdo chce co chce, správný kafe má mít plnou zemitou chuť. Ne bejt kyselý jak prdel a drahý jak prase. V hipster bistru je ale dycky kyselý. A samozřejmě, že nejkvalitnější, protože prošlo trávicím ústrojím tibetskýho mnicha, nebo tak něco.


Chleba s avokádem

Jak tam neni avokádo, neni to hipster bistro. Plácněte ho na chleba, pojmenujte to avo toast a chtějte za to 150 korun. Hipstři se pohrnou.


Všechno bez lepku

Proč nemůžem dostat klasickou bábovku s lepkem? Nezdravou, co nás zaplácne a ucpe nám střeva na tejden? Proč musí bejt všechno bez lepku a s náhražkama?


Baristi mluví potichu

Hipster barista mluví potichu. Asi je to cool. Ale neni to úplně user friendly.


Nemaj tam wifinu

Nebo maj a nefunguje a vypadává. Bejt onlajn při pití kafe je fujky, máte přece sedět a rozjímat nad tim, jak je skvělý mít nábytek vyrobenej z pařezů a sklenice z luxferů.


Zavíraj v šest

Že byste si dali kafíčko a pak tam rovnou zůstali do večera a pěkně na panáka nebo pivo? Ani náhodou. Zavírá se v šest. V pět je poslední objednávka. Hipstři pak choděj do bunkrů na divadlo.


Nemaj tam pohodlný židle

Žádný křesílka, hnusný židle, ideálně každá jiná, ještě líp, když se kinklaj a chybí jim noha. Jsou z frcu a stály deset korun a to je přece udržitelné chování se k přírodě a k nábytku a ke světu.


Choděj tam cizinci

Cizinci tyhle podniky milujou. A tak stojíte frontu a před váma deset Amíků, který nevěděj, co chtěj, ale uměj to každej hodinu vysvětlovat.


Nemaj zásuvky

Protože ta kavárna vyrostla v bejvalým skladu nebo garáži, nejsou tam zásuvky, ani klasický záchody a umyvadla. Je tam udržitelná mísa a lavor, nebo se musí chodit do jinýho patra jinýho podniku jinýho baráku jinýho vesmíru.


Je tam furt narváno

Navzdory všem předchozím bodům je tam furt narváno a tak má člověk pocit, že stojí za to tam jít a pravdu zjišťuje až moc pozdě.

 

AddThis
0 comments

Podobné články: Blog

COOKIES
Google+