Blog

14 typů kolejních kuchařů

S prázdným břichem se k diplomu dokopete jen stěží. Každý to dělá jinak, každý po svém. Zvláštní ale je, kolik druhů žroutů najdete v jedné kolejní kuchyňce. Sledujte, jak se baští na akademické půdě.
AddThis

ohřívači

Sice daleko od domova, ale pořád napojení na cecík mamahotelu. S každým návratem z mateřského lůna dovalí krosnu sklenic a krabiček, a když přijde hlad, stačí jen přihřát.

mikrovlnkáři 

Mikrovlnka je pro ně svatý gastronomický grál. Začalo to ohříváním maminčina kontrabandu, skončilo hruškovským skillem, díky němuž zvládnou umikrovlnit i bábovku. 

vyžírači

Nad ránem pod rouškou tmy vtrhnou do společných lednic a rabují. Bez milosti a slitování. Hlad je nemilosrdný kuchař.

začátečníci

Maminka je nechala osudu napospas, a tak se všechno učí tak nějak za pochodu. Nejprve ohřát vodu. Nakonec zvládnou i špagety s kečupem. Voilá!

hospodyňky

Dokonce ani v podvybavený kuchyňce se nezaleknou domácího knedlíčku a gulášku se zelím. Je jich málo, ale zato je radost s nimi spolubydlet.

nudloví ninjové

Instantní svět je jejich království. Na čínskou polívku dovedou vykouzlit variace, o kterých se nesní ani samotným číňákům. Úplná past(v)a pro oči a hladové žaludky.

kreativci

Jdou i tam, kam by se nikdo jiný neodvážil. Ono kde nic není, musí přijít na řadu fantazie a té se meze nekladou.  

hrdinové

Drží se základního hesla: nic není dost starý, aby se to nedalo sníst. Ne snad že by před vámi zrovna ostrouhali penicilin z týdny zevlujícího chleba, ale … Když se otočíte, tak asi ano.

objemáři

Jedou na kvantitu. Čili, není podstatné jak to chutná, hlavně když to maká. A takovej chleba namazanej plnotučnou hořčicí a zasypanej cibulí maká sakra dobře. A plné týdenní menu máte za necelý kilčo. 

bagetáři 

Ti, co nevaří, ale živí se na rohu v lahůdkách anebo v univerzitní kantýně. Bagetu pochopitelně nejí furt. Občas ji proloží párkem v rohlíku nebo houskou. 

párkáři

Párkaři a konzerváři. Párek stačí hodit do rychlovarný konvice, konzervu stačí otevřít. A jíte jako páni. Kdo potřebuje víc, když vám stačí jen otvírák a lžíce, že jo.

dietářky

Držet dietu se studentskou apanáží je těžká věc. Jenže když chcete být k světu, musíte na vojnu. A tak si sypou zrní i do kafe a občas to proloží pastvou za ubikací. Statečný holky.

dojížděči

Vlastně je nikdo nikdy s vlastním jídlem neviděl. Jen tak chodí, tu si ďobnou, tu ochutnají, tu dojedou, co zbylo. Takovej vrchol potravinovýho řetězce.

Pivaři

Hlad je pro ně jen převlečená žízeň a pivo tekutej chleba. K večeři je lahváč a když je opravdu ouvej, tak si objednají utopence.

AddThis
8 comments
Teri Dohnalova
Teri Dohnalova

instatntní polévky vyhrávají ;-) :-D je to rychlý a dá se to jíst :-D 

EulenYodah
EulenYodah

boze...jako bych videla sebe a spolubydlici

Meliach
Meliach

 Na snídani sladkou vodu, na večeři vodu slanou.. a na oběd polovinu čínské polívky ze včerejška - když ji budete dělit stále, stále bude co jíst!

Gustav Schmeltzer
Gustav Schmeltzer

Chleba s hořčicí a cibulí neznám, ale můžu doporučit chleba pomazanej stolním olejem. Je to mastný jako máslo, takže si šmáknete. A když si to budete chtít ozvláštnit, doporučuju posypat cukrem a ládovat nasladko (osobně mám rád cukr krupici - nejenže je levnější, ale i tak jakože hezky křupe).

now1n
now1n

guláš se zelim, s tou bych fakt bydlet nechtěl..


BowWie
BowWie

@now1n já měl guláš s bram. knedlíkem a se zelim v německu a k mému překvapení to nebylo vůbec špatný...

akiray
akiray

chleba s hořčicí a cibulí mi nikdo neveme... :D

Podobné články: Blog

COOKIES
Google+