Blog

18 prasáren, které s jídlem dokážeme udělat jen u nás

My se toho nebojíme. Experimentujeme s kdečím, topíme se v kečupu a podravce, a jako dezert polykáme prášky na žlučník. Sice se smějeme Láďovi Hruškovi, ale když se nikdo nedívá, děláme doma hnusy, že by se jeden oklepal. Čtěte.
AddThis
  1. solíme jak smyslů zbavení, aniž bysme vůbec ochutnali, jestli je jídlo slaný nebo ne.


  2. kečup je základ. neobejdou se bez něj špagety, rajská, vůbec se s ním dá vylepšit v podstatě cokoliv.


  3. i tatarkou umíme zalít kdeco. občas ji ale použijeme i jako marinádu na maso.


  4. do trojobalu schováme všechno. starší masínko, sejra, co ho ani myši nechtěj, nebo kus hadru.


  5. a bez podravky nedáme ani ránu. barevné granulky štěstí udělají z každého jídla glutamátovou mňamku, dosolí, dopepří, dobylinkují… prostě na co si vzpomenete.


  6. milujeme sójovku. čím víc sójovky, tím víc čína. a o špetku víc by udělalo asii i z vepřa-knedla-zela.


  7. exotiku si do jídla cpeme z ananasovýho kompotu. ať už na pizzu nebo pěkně schovat pod třicítku eidam.


  8. mořský plody jsou zase krabí tyčinky, které kraba neviděly ani ve spongebobovi.


  9. pravý risotto nám přijde lepkavý, tak si radši uděláme to naše sypký, s přemrzlou zeleninkou.


  10. takové tiramisu zvládneme uplácat klidně i z pomazánkového másla. a jak si čvachtáme, že to nejde skoro poznat.


  11. a salát dokážeme udělat i z výrobního sálamu a spousty majonézy.


  12. kdo ohrnuje nos nad houskovým knedlíkem zalitým jogurtem, je snob.


  13. vůbec jsme mistři improvizace, jen si vemte párek v tousťáku coby české sushi.


  14. nesmíme zapomenout na špek a smetanu. na špagety carbonara nebo na caesar. jen ať je z toho člověku na omdlení.


  15. jsme králové mikrovlnky a mistři variací na čínskou polívku, he.


  16. a když ne mikrovlnka, tak friťák. a do něj v jednom oleji kapr, hrany a navrch klidně houbička na nádobí. ono to bude chutnat stejně.


  17. a nakonec pivo. ke všemu. tak to má být.


  18. ve výsledku je vlastně fuk, jak to chutná, hlavně aby toho bylo hodně.

AddThis
6 comments
NadiaHanak
NadiaHanak

Autor ma nekde odpozorovano. Ja zas pozoruju, ze lidi potrebujou sve vytvory pojmenovavat. A pak porovnavaji. Rizoto je proste podusena zelenina, maso, koreni, bylinky a ryze. Proc resit ze nekdo to vsechno dusi pospolu a vysledek je kasovity? Italove neremcaji uz po staleti.

SominSonovsky
SominSonovsky

Jediné čeho se musím zastat je to naše české sypké rizoto, na to nedám dopustit. .D

RobertKott
RobertKott

Děkuji bohu že se mě tenhle článek netýká


MarecPekarec
MarecPekarec

klasická česká mantra, ať je to levné a je toho hodně .. nepátrej z čeho to je, prdel si to přebere, hlavně zahustit, ať v tom lžička stojí, mastné jak travolta a zasolit jako náledí .. no a to piví nesmí chybět, že .. jako ty ne pivo ? si nemocný ? těhotný ?? hahaha

NadiaHanak
NadiaHanak

@MarecPekarec Mastny jak Travolta a zasypat jak naledi .... to je krasne ... to jsem neslysela. S dovolenim si to prelozim a pouziju, snad pratele pochopi (uz pochopili dost, cesky humor casto sokuje ale stejne tak pekne pasuje)

Podobné články: Blog

COOKIES
Google+