Blog

21 fíglů, jak přežít ve sklípku

Jedete na košt do sklípku a chcete se vrátit jako lidé, a ne jako zvěř? Nebo to prostě jenom přežít? OK, poradíme. Ale pamatujte na hlavní pravidlo: Vinař není kamarád. Chce vás dostat do kolen a ještě lépe hubou do toho odtokového žlábku, co vede kolem sudů. Od čeho myslíte, že tam je?
AddThis

1. Ve sklípku se nestyďte plivat. Prostě poválejte víno po patře a do kbelíku s ním. Kdybyste to udělali s každým vzorkem, můžete domů řídit.


2. Jezte. Kašlete na diety, stejně nejvíc přiberete z alkoholu. Takže víno prokládejte kousky sýra, chleba, uzeného, zkrátka čímkoli.


3. A když už jsme u jídla, neošklíbejte se nad tučným – pořádný kus prorostlého uzeného vám udělá větší službu než paprika.


4. Pověra praví, že se ve sklípku nemáte opírat o sudy, jinak ven polezete po čtyřech. Tak na to myslete.


5. Tu a tam si koštovačku propláchněte vodou, jakože aby se vám vína nepřebíjela, ale vodu vypijte. Zředí vám alkáč v žaludku.


6. Jestli víte, která odrůda nebo typ vína vám nechutná, nebaví vás nebo vám rovnou pošle žaludek krkem na ulici, tak ji nepijte.


7. Vůbec nepijte všechno, co vám chce vinař nalít. Jakmile řekne, že tohle je zajímavé cuveé vyrobené kombinací starých slivek a kýble na vytírání, přenechte tenhle zážitek nenažrancům.


8. Vemte si do sklepa pořádnou partu kamarádů, vinař se bude s velkou pravděpodobností fixovat na někoho jiného, a vy vyváznete se zdravým žaludkem.


9. Kořka na proložení není dobrý nápad. Ani domácí slivka nebo meruňka přímo od vinařa. Dostane vás do kolen o to rychleji.


10. V létě nechoďte ze sklepa ven, vedro vás praští do hlavy jako solidní kladivo. A v zimě taky ven lezte opatrně – mráz vinaři zahánějí kořkou. Viz výše.


11. Nespěchat, zítra je taky sklep.


12. Pamatujte, že třetí víno vám chce vinař prodat. První nevezme nikdo, u druhého se ze slušnosti váhá a třetí většinou chválíte. Taky je to to poslední, které si ještě pamatujete, jak chutnalo. Tak bacha, jako třetí vzorek přijde to, čeho se chce vinař zbavit.


13. Decka z každé odrůdy je moc, zvláště pokud má vinař širokou paletu.


14. Žvaňte – vyprávějte historky, zdržujte a nenápadně u toho odlívejte vzorky do kbelíku. Ne abyste po příchodu do sklepa popadli koštovačku a honem ochutnali veltlínek, a jaký máte ruland, a co pálava, hmm, a ještě decinku ryzlinku a ještě trošku… A jste v limbu.


15. Jestli vám žvanění nejde, tančete. Jednak to zdrží od dalšího pití a ještě nějaký ten alkohol vypotíte.


16. Ne že si budete ve sklípku na všechno připíjet jako v Rusku.


17. Furt si opakujte, že ze sklepa se domů chodí za světla. Jestli chcete přežít, tak za světla večerního. Jestli je vám to fuk, tak až ráno.


18. Abstinence nepomůže. Takže před návštěvou takového zařízení, jako je sklípek, pochlastávejte doma i v práci už pár dní i týdnů předem, abyste naladili formu.


19. Pamatujte ale, že vinaře nepřepijete. V tréninku je vždy napřed, hraje na domácím hřišti a navíc trénuje vícefázově. Od rána do večera.


20. Hlavně nepodléhejte omylu, že ten veselý, usměvavý, hodný pán z jižní Moravy je váš kamarád. Není. Pijete mu jeho vííínéééčko, nerozumíte mu, vedete debilní kecy, zpíváte falešně a ještě chcete nakoupit za pár korun super víno. To tak.


21. Nebo si nechte nalít wifignon a kybernet. Ty vám zaručeně hlavu nezamotají.

AddThis
0 comments

Podobné články: Blog

COOKIES
Google+