Blog

36 prokletí pingla

Nebyla by to krása, dělat za barem? Dělat radost lidem, už jen tím, co jim přinesete? Umožnit jim ulevit si od každodenních starostí, vidět okamžitě výsledek své práce v jejich tvářích? NE. Pingl je trpitel a trpí kvůli vám. Čtěte, čím vším.
AddThis
  1. Přebíráte směnu, takže musíte dělat inventuru. Všechny lahve, všechno to super pití prolít trychtýřem do válce z plastu, mžourat na rysku jako Zdeněk Uhlíř a vdechovat ty odéry. Nedejbože s kocovinou.
  2. Při inventuře zjistíte, že minulá směna vám nenechala drobáky. Takže hurá vedle do butiku, jestli vám nerozmění (nerozmění), beztak vás všude v okolí už dávno nesnáší.
  3. S čistotou to kolegáčci taky nepřehnali. Ať už je to bordel v kuchyňce, nevymytý odkapávač nebo jen špatně vypulírované sklo, nejste prasata, a tak to uděláte za ně. Však jim to na konci turnusu oplatíte.
  4. Čekáte, že vám dovezou pivo. Ale nedovezou a zásoby se tenčí a štamgasti se už už trousí a plácají tácky na stůl. A vy jim to budete muset nějak šetrně sdělit. Už teď vás to bolí.
  5. A když to pivo dovezou, zrovna strašně pění. Ale strašně. Připravte si půllitry, bude se žonglovat. A remcat, to teda hlavně.
  6. Ještě horší to je bez štamgastů. Sedíte tam pak sami. Dlouho. Strašně dlouho. Strašně sami.
  7. Říká se, že práce za barem z vás dříve či později udělá alkáče. Spíše dříve než později. Buď to do vás lejou štamgasti, nebo to do sebe pro samou samotu lejete sami. Aby taky ne, když je to po ruce.
  8. A když už se rozhodnete zavřít a naplánovat si neplánovaně volný večer, protože nejsou lidi, případně protože jste už na plech, přijde celičký zájezd. Nezletilých, cizinců, maminek.
  9. Nezletilé musíte potupně žádat o občanku. I ty, kterým 18 už dávno bylo, ale na ksichtu nosí dva fousíčky, trčící z nosu, a tolik beďarů, že byste na něm mohli hrát spojovačku.
  10. Cizinci odmítají mluvit česky. Takže nerozumí ani tomu, když je pošlete do… hospody přes ulici.
  11. A maminky s sebou přivedou děti, které si k vám přišly odložit. A nestarat se o ně. A neokřikovat je. A tak.
  12. Z nabídky si vybírají celé roky, přestože menu má pár stránek. A mručí. "MMMR, co bych si tak… ještě chviličku, jo?"
  13. Nakonec se jedna z nich zeptá: "Co máte?"
  14. Načež žádá něco, co nemáte. Načež se pohoršuje, že to nemáte. Její značku? Vy nemáte její značku?
  15. Je z toho tak vedle, že se tu na svoji značku zeptá znovu. Nevěří, že to nemáte, a možná tomu neuvěří až do zavíračky.
  16. A pak si objedná caffè latté. Nebo něco ještě horšího, jakkoli to není snadné. Snad proto si tak dlouho vybírala.
  17. Až potom si objedná její kamarádka. A po chvíli teprve další kamarádka. A takhle si objednávají sólo po zbytek večera.
  18. Takže lítáte jako nadmutá koza. Snad proto máte k půlnoci vlka. Přišel si pro svoji kozu.
  19. Přesto se na place vždycky najde aspoň jeden, co dává ostentativně najevo, že čeká pár minut na objednávku. "Tady je to jak u Suchánků," cha chá, cha chá. Nehledě na to, že to říká to odložené dítě.
  20. Ono celkově, tyhle k-potrhání-vlka hlášky znáte dávno nazpaměť a neuvěřitelně vás prudí. "- Bude to 220." "- 200, to je dobrý." Jenže oni ten fór zrovna vymysleli, takže rohlík a patřičně ocenit humor.
  21. Krom toho tam je vždycky někdo, kdo vám už hodinu valí klíny do hlavy. O svojí ženě. O svojí práci. O snech. A vám se chce říct, že žena čeká doma, do práce přijde nasráč a sny do hospody nechodí.
  22. Poslední objednávku minimálně někteří z nich nedodrží. Že ještě jedno, že tamti mají ještě pivo, že to stihnou. A pak to žužlaj hodinu.
  23. A protože jsou tam sami, pokouší se vás zaklít v jukebox. "Máte tam Pejskové se koušou? Dejte tam Řezníka."
  24. Tak strašně byste je všechny vyvedli za ucho od krýglu za dveře, jenže marná touha. Tohle všechno je váš host. A váš host je váš pán. Ožralej neožralej. Blbej neblbej. Do poslední kapky důležitej.
  25. Takže když se zamknou na záchodech, chce to sakra odvahu jít tam na ně bušit.
  26. Načež přijde na placení a tradiční: "Tolik? Tolik jsem jich neměl."
  27. Takže vám nedají dýško.
  28. A platí dvoulitrem.
  29. Do čehož přijdou další a přes nohy zvednutých židliček vysílají dotaz, zda máte ještě otevřeno. Na zabití.
  30. Skoro tak na zabití, jako ti hosti, kteří si sednou ke stolu s cedulkou rezervace.
  31. A když už konečně zavřete, víte, že vám ujely poslední spoje.
  32. A najdete vajgly v pisoárech.
  33. A žvejky v popelníku.
  34. A na druhý den den vám volají: "Nenašlo se tady todleto a támdleto? Určitě jsem to nechal u vás."
  35. Nehledě na to, že pak musíte zase dělat tu inventuru. Z čehož nikdy nemůžete vyjít se ctí.
  36. A když už pak dostanete volno a s ním od toho všeho pokoj, jdete ho strávit zase tam. Do baru. Není přece nic úlevnějšího, než to všechno zažít z druhé strany.
AddThis
23 comments
RestauraceAdmira
RestauraceAdmira

a ještě než uteču do peří,pro vaše info ,jsem v branži 30 let a nějaký drobný.Co Vy zde dokážete vyplodit je k nevíře. Já jen jako jeden z mála se neschovávám za nick. dokážete totéž? michal.

RestauraceAdmira
RestauraceAdmira

vše je takové jaké si to uvaříš

  1. Když to nechceš,tak běž k popelářům.,tam je to více na hlaviu.

maestro1973
maestro1973

38, cela zahradka je prazdna, prijde par (dlouho se rozhlizi) a sedne si az uplne do rohu, stul ke kteremu to ma cisnik od baru nejdal.

39, hosti si objednaji jen hlavni jidlo a tesne pred vydejem jeden pribehne, ze by nejdrive chteli polevku

40, hosti si po objednani sednou k jinemu stolu a kdyz tam druha servirka prinese jidlo, sedi tam nekdo jiny a puvodni stul ani nemavne "... To je nase..."

JoshuaBabyfartJones
JoshuaBabyfartJones

Toto je klasika. Je třeba si ty štamgasty trošku vychovat a nebýt zbytečně moc nosem nahoru. Když je příjemná obsluha, většinou to vede i k příjemným zákazníkům. Ano, vždycky se najde nějakej, s prominutím, debil, kterej bude pindat. Ale furt lepší než dělat na stavbě nebo kopat lopatou.

Willardumbra
Willardumbra

37. nikdo nikde, ohřejete si jídlo., sotva sednete k talíři ozve se vrznutí dveří a pak už se nenajíte

38. nikde nikdo, kouřová. dva prásky, vrznutí dveří, cigaretu vkouří popelník

39. celej den se tam někdo nalejvá a večer řekne že nemá prachy... zebít kdo to zaplatí, vy, protože jste jim nalili!

40. dobrý den máte točenou kofolu? kofolu nemáme, máme rozlévané limonády a to je: fanta, cola, tonic, sprite, juice. a malinovku máte? ......... NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ

41. máte něco k jídlu? ne nevaříme. ani smažák?...... no coment

42. provoz. doba: 11:00 až 22:00 v 10 bušej na dveře a řvou jak kreténi a ve 22:00 když si dovolím dát na stůl účet a chci kasírovat slyším: my už zavíráme? nebo odpověď  já si dám ještě jedno. to zní jako rozkaz.. jak si to může kurva někdo dovolit po zavíračce?

ve škodovce nikdo přesčas zadara nedělá ale vy jste hospodskej a prostě ho dělat budete protože milostpán co zaplatí do koruny přesně nebo mu koruna chybí se rozhodl dělat dusno...

liskaelis
liskaelis

@Willardumbra

43. A když se někdo milostivě rozhodne, že dá dýško - "tak 168.- prosím" .. "170,- a to je dobrý" mrk, úsměv.


44. Otevíračka v 10:00, přesně v 10:01 už sedí na "svých" místech, podle takových se dají řídit hodinky.


45. Zavíračka 22:00 - "Nech nás tu ještě hodinku, zacvakáme taxi a necháme dyškréci" v 01:30 "Tak tady pajda příspěvek na taxíka a 89? Tak to nech na sto, žes tu s náma zůstala."


46. A vůbec nejlepší ... jeden stůl - "Slečnooo, můžete tam přepnout ten fotbal na dvojcee?" Druhý stůl " Slečnooo, můžete tam pustit hokeeej?" Třetí stůl "Prsím Váás, máte ten kanál se zvířatama?" .... 

ninamarvin8
ninamarvin8

Jedni z lidi, co me posledni dobou rozlazuji, jsou lidi pracujici prave ve sluzbach...Ja pracuji v gastronomii nejaky ten cas, zakaznici jsou zakaznici, lidi jsou lidi...Musime si je umet vychovat, umet vedet, kde konci sranda a kdy je poslat s prominutim do hajzlu...Pripad s hermelinem a vtipem o placeni uctu, mi jako zadny extrem nepripada..Kdyz te tohle stve, hledej jinou praci.Spousty lidi v pohostinstvi si jen a jen stezuji, jak maji tezky zivot, jaka je to drina, vykasli se na to...Sluzba znamena slouzit, komunikovat, makat, umet v tom chodit....

Me plivl zakaznik do obliceje, podotykam, bylo mi tak triadvacet, mlada slecna, to je pruser a ne hermelin...Pak me udivuje, ze prijdu nekam do restaurace, obsluha nepozdravi, nepopreje dobrou chut, cekam na ucet 15min, kdyz se zeptam cisnika, kde je ten ucet, rekne,,No to se neptejte me, to musite najit takovou tu holku,,!Coze?Pak ta holka prijde po 20min(pozn, asi si byla na cigaru, postezovat, jak ji ta prace kurva sere, hlavne ty zasrany zakaznici)bere moji platbu kartou ,,Prejete si zadat spropitne na kartu,,?...Tak to ne slecna, poprve ve svem zivote jsem nenechala tipa...Tohle a nejen to, jsou sluzby v Cechach...Viz. urednici, prodavacky, kadernice.....Kdyz te neco sere, nech si to na doma, pracujes ve sluzbach tak neprenasej svoje negace na ostatni..

MichaelaPevna
MichaelaPevna

Je to prašť jak uhoď 😉 i spousta zákazníků přijde do baru, že ho něco sere a schytava to servis. Myslím si, že soudit bud zákazníka nebo servis je nesmysl !!! Vzdy záleží jen o lidech, jak se kdo umi chovat ! Je spousta restauraci, kde si servis jen stěžuje, ale i naopak. A po pravdě do Prace se dá přijít i s dobrou náladou, ale nikdy nevíte kdo vam ji tam přijde vázne zkazit...a co si budeme povídat 😊 jsme jenom lidi 😉

sharedka
sharedka

delam to uz 15 let a popravde byt tady jina prace sekla bych stim hned, a vsechny body jsou 100% ale chce to oplacet stejnou merou(samozdrejme s usmevem,)


MichaelaCelnarova
MichaelaCelnarova

Ono celkově, tyhle k-potrhání-vlka hláškyznáte dávno nazpaměť a neuvěřitelně vás prudí. "- Bude to 220." "- 200, to je dobrý." Jenže oni ten fór zrovna vymysleli, takže rohlík a patřičně ocenit humor.

TAK ZROVNA NA TOHLE ODPOVÍDÁM PROTIÚTOKEM A ŘEKNU TAKŽE 250 :D oni většinou ještě jednou zkusí 200 a já přitvrdím a řeknu takže 300 a sme v cajku a hned je ten jejich debilní humor přejde.....práci za barem miluju a každej kdo v tom chce dělat si musí najít způsob jak se s takovými situacemi vypořádat :) jinak skvělej článek a dost pravdivej :) SAMOZŘEJMĚ ÚTOK SE MUSÍ PROVÉST S UVOLNĚNÝM ÚSMĚVĚM NA TVÁŘI :D

EvelinJ
EvelinJ

@MichaelaCelnarova to mě pobavilo :D hned zítra to zkusím na prvního, kdo se bude  snažit vtipně zaokrouhlovat dolu.. :D

oplovka
oplovka

již pár let toto povolání nedělám/dělala cca 13 let a milovala jsem to,než začali být hosté čím dál drzejší,hrubší a sprostčí/-pár momentů na zabití jsem taktéž zažila,např: 2 hosti,1 nakládaný Hermelín a při placení samozřejmě Hermelín na půl,nebot jsem jim přinesla ten Hermelín také na půl/rozpůlený/,ne?Super objednávka:prosím 1 drštkovou,ale bez dršek!!!...už bych do hospody dělat nešla


soldok
soldok

Tohle napsal někdo u nás v baru to je jasný :-)


Ještě bych dal 37 bod nemám peníze máte špinavé nadobíčko???

To slyším 5* denně

MonikaEni
MonikaEni

@soldok Jo, to slyším taky xkrát denně.. Odpovídám: Bohužel, nádobí je umyté, ale záchody by rozhodně umýt potřebovaly ;) Ono je to rychle přejde :D

AllaOpalenykova
AllaOpalenykova

no jo no hospoda je fakt makačka, tvářit se pořád že je všechno super... když někdo prudí, držet se aby jsi z něj neudělal debila, ale stejně jsou dny, kdy jsem to nevydržela.. když ti příjdou dva lidi do hospody a objednaj si jedno malý pivo a jednu polívku se čtyřma rohlíkama a daj si ji napůl tak to už je fakt moc.... a při placení se divěj, že jim ty rohlíky účtuješ...=))) 

DavidVotocek
DavidVotocek

Klasika :D , kdo to zná tak ví. A kdo nezná, nepochopí :) vajgl v pisoáru je brnkačka :D :D

Kuboo
Kuboo

tak delej praci co te bavi, to milujem opradu cisniky co sa tvaria ze hospoda kde delaj je jedina na vychodni polokouli 

sajik
sajik

Příteli, v první řadě by jste se vy, jako hosté měli zamyslet sami nad sebou. V době, kdy jsem začínala jako učeň, si ke mě ani důchodci-štamgasti nedovolili to, co teď každý druhý dělník, rádobypodnikatel, či socka. Dříve se umělo pozdravit, poprosit a poděkovat, platilo se denně bez keců a spropitné bylo, bylo-li vše v pořádku, samozřejmostí. Dnes se chováte jako hovada a nebylo by na škodu začít s prací, která baví vás, dobře šukat svojí ženu, starat se a živit svou rodinu bez dluhů a nejen o tom denně pindat u piva. Možná by jste pak nechodili do těchto zařízení nasraní, nepříjemní a své mindráky si nevybíjeli na obsluze, která za váš život na hovno nemůže. Služby jsou služby, nicméně lidé zaměstnaní v barech, hospodách, restauracích atp., jsou obsluha, ne sluha a slušnost je stále slušnost. Jednoduše se chovejte k druhým tak, jak chcete aby se oni chovali k vám, ať jde o kohokoliv v jakémkoliv postavení. Dříve to fungovalo, tak proč ne teď.

MonikaEni
MonikaEni

Jo, přesně tak.... Jsem na tom stejně.... :/

Vido91
Vido91

Je to až smutný jak často tohle všechno zažívám... :(

Podobné články: Blog

COOKIES
Google+