Sporák

  • Když salát, tak ze svíčkové

    Jasně, můžete si udělat salát z pár listů něčeho nebo z rajčete a okurky, ale to nebude žádná paráda. Jestli má být salát co k čemu, musí v něm být něco navrch. Třeba steak. Nejste přece králíci.

  • Los ptachkos español

    Navzdory názvu česká klasika. Hovězí závitek s rýží. My jsme pro vás ale připravili recept, se kterým tenhle španělský ptáček bude jako od babičky. Základem je masová omáčka demi-glace. Tu když budete používat, budete za skutečné mistry kuchyně.

  • A je z něj tvaroháč

    Sušenky BeBe má někdo rád a jinému přijdou bez chuti a bez zápachu. Vsadím ale boty, že tohle dortové pojetí BeBeček dostane do transu každého. Dole křupe, nahoře je krémové, chutě jdou od sladka přes kyselo do skořice. Prostě pecka, kterou uděláte raz dva a budete mistři přes dorty.

  • Borščí dopuštění

    V Rusku co kuchař, to jiný boršč. Asi jako u nás svíčková nebo zelí. Takže jsme byli zvědaví, jak si s ruskou klasikou poradí máma Iva. Poradila.

  • Paprikové tele

    Slepici na paprice zná skoro každý. Jestli vám ale vadí tahat z omáčky maso na kosti a zacintat celý stůl, zkuste na paprice telecí. Kosti nemá, jí se pohodlně a chutná skvěle. Kdo jednou zkusil, ke slepici se už nevrátí. My se teda už nevrátíme určitě.

  • Rohlíčky pro svatého Martina

    Za poslední roky se ty svatomartinské hody pěkně rozjely. Svatomartinské víno, husy a kdo ví co ještě. My pro vás máme svatomartinské rohlíčky. Až budete ze všeho toho husího hodování sotva funět, věřte, že tyhle rohlíčky tam ještě vtlačíte. Jsou prudce návykové.

  • Opilý ušák

    Králík na smetaně je klasika, ale jestli nemáte rádi ruce od omáčky a smetanu i za ušima, zkuste králíka na švestkách a červeném víně. Je to snadné, jen musíte začít den předem. Podávat ho můžete s bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem nebo opečenými brambory.

  • Hruška na sýrovo

    Že salát patří k létu? Nebuďte konzervy. Čerstvé saláty dnes koupíte po celý rok, a když přidáte sezonní suroviny jako jsou hrušky nebo hroznové víno, máte super lehký salátový podzimní oběd nebo večeři. Tady máte hruškový salát s gorgonzolou.

  • Zelená játra

    Slovo salát se kdysi používalo jako nadávka. Třeba ve filmu Škola základ života se říká, že „slávisti jsou saláti“. Taky odrbaná knížka bývá označovaná jako salát. Přitom by to měla být pochvala. V létě není nad salát. Když můžete koupit čestvý salát nebo si urvete na vlastním záhonku, je to paráda. Poslouží jako lehký oběd nebo jako prima večeře, po které nepadnete přežráním na stůl. Můžete ho využít i jako sexy předkrm. My jsme zkusili salát s kuřecími játry.

  • Jahodová sezóna

    Jahodové knedlíky. Řekne se klasika. My pro vás ale máme verzi, pro kterou se k vám budou lidi vracet. Dokud jim nedáte recept. Jak myslíte, že jsme je z mámy Ivy vydyndali my? Když nám je musela vařit poosmé za sebou, radši nás je naučila dělat. A má pokoj. A my máme knedle.

COOKIES
Google+