1. solíme jak smyslů zbavení, aniž bysme vůbec ochutnali, jestli je jídlo slaný nebo ne.


  2. kečup je základ. neobejdou se bez něj špagety, rajská, vůbec se s ním dá vylepšit v podstatě cokoliv.


  3. i tatarkou umíme zalít kdeco. občas ji ale použijeme i jako marinádu na maso.


  4. do trojobalu schováme všechno. starší masínko, sejra, co ho ani myši nechtěj, nebo kus hadru.


  5. a bez podravky nedáme ani ránu. barevné granulky štěstí udělají z každého jídla glutamátovou mňamku, dosolí, dopepří, dobylinkují… prostě na co si vzpomenete.


  6. milujeme sójovku. čím víc sójovky, tím víc čína. a o špetku víc by udělalo asii i z vepřa-knedla-zela.


  7. exotiku si do jídla cpeme z ananasovýho kompotu. ať už na pizzu nebo pěkně schovat pod třicítku eidam.


  8. mořský plody jsou zase krabí tyčinky, které kraba neviděly ani ve spongebobovi.


  9. pravý risotto nám přijde lepkavý, tak si radši uděláme to naše sypký, s přemrzlou zeleninkou.


  10. takové tiramisu zvládneme uplácat klidně i z pomazánkového másla. a jak si čvachtáme, že to nejde skoro poznat.


  11. a salát dokážeme udělat i z výrobního sálamu a spousty majonézy.


  12. kdo ohrnuje nos nad houskovým knedlíkem zalitým jogurtem, je snob.


  13. vůbec jsme mistři improvizace, jen si vemte párek v tousťáku coby české sushi.


  14. nesmíme zapomenout na špek a smetanu. na špagety carbonara nebo na caesar. jen ať je z toho člověku na omdlení.


  15. jsme králové mikrovlnky a mistři variací na čínskou polívku, he.


  16. a když ne mikrovlnka, tak friťák. a do něj v jednom oleji kapr, hrany a navrch klidně houbička na nádobí. ono to bude chutnat stejně.


  17. a nakonec pivo. ke všemu. tak to má být.


  18. ve výsledku je vlastně fuk, jak to chutná, hlavně aby toho bylo hodně.